Lys og varme

Ikke la mørke og vinterkulde stoppe deg - les våre varme og lyse tips.

Publisert
Sist oppdatert

Mange lar seg skremme av kulde og mørke. Men det gjelder selvsagt ikke deg som har fått med deg tips for saker som kan bli med på tur og gjøre den het og lysende.

Varme

Det er nesten magisk. En myk plastpute med geleaktig innhold blir kokende het med et lite trykk. Helt uten strøm og batterier. Varmepakninger er supre for frosne og stive kropper, og varer nesten evig. Før bruk koker du dem i følge angivelsene (varierer med pakningens størrelse) og lagrer dem. Når du trenger å tines opp, knekker du på en liten brikke inne i pakningen, og den blir stiv og varm som ved et trylleslag. Varmen varer cirka 30 minutter. Deretter blir pakningen helt hard, og må kokes opp igjen for "lading". Flere typer og størrelser finnes. Vi fant våre eksempler hos Medicus-Plesner, men du får lignende typer i velassorterte sportsforretninger.

Dorcas varmepakning (Dorcas nettsider)Nakkepakning 405 kroner, ryggpakning 498 kroner, småpakninger 150 kroner for to hos Medicus-Plesner

Lys

I mørke vinternetter kan det være praktisk med den sammenleggbare stearinlysholderen. Lysene er små, men brenner i ti timer, og et glass skjermer for trekk. Holderen kan henges opp, og tar ikke mye plass når den er lagt sammen. Først og fremst et produkt for teltfanatikere og snøhuleboere. Et billig alternativ til propanlamper som koster flere tusen kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer