Må betale selv for å reddes ned fra fjellet

Spansk region er lei av vandrere uten peil.

Har du ikke fjellvett, må du betale redningsaksjonen selv. Det har myndighetene i Katalonia bestemt. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge
Har du ikke fjellvett, må du betale redningsaksjonen selv. Det har myndighetene i Katalonia bestemt. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vandrere, klatrere og andre friluftsfolk som har tenkt seg en tur i Katalonias vakre fjell i høst, bør planlegge turen nøye. Skjer det noe som gjør at de må hentes ned, vil de nemlig få beskjed om å betale for redningsaksjonen etterpå.

Den spanske regionen har annonsert at den fra oktober ikke lenger vil hjelpe folk som kommer i trøbbel i fjellet gratis, hvis grunnen er at de ikke har tatt tilstrekkelige forholdsregler. Det skriver britiske Daily Mail.

Se hvordan reglene er i Norge lenger ned i saken.

Regningen kan komme på mellom 300 og 70.000 euro, mellom cirka 2.600 og 600.000 kroner, avhengig av redningsaksjonens karakter. I fjor måtte Katalonias brannvesen (som står bak redningsaksjonene) ut og redde rundt 100 personer fra fjellområdene i regionen.

Nå starter Katalonia en kampanje for å informere fjellvandrere om hvilke forholdsregler de må ta. Enhver som ikke følger anbefalningene om å ta med tilstrekkelig med klær, sjekke værvarselet, varsle noen om ruten de skal gå, eller som ikke følger anvist skilting, må regne med å betale dersom de må reddes ut av området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer