Må bla opp

Den populære destinasjonen innfører turistskatt.

IDYLL: Verdenskjente Kelingking Beach Nusa Penida. Foto: NTB Scanpix
IDYLL: Verdenskjente Kelingking Beach Nusa Penida. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 14. februar må du betale turistskatt når du ankommer Bali i Indonesia. Det melder blant annet The Economic Times og Travel Weekly.

Turistskatten blir på ti dollar ved ankomst, noe som tilsvarer 105 kroner med dagens kurs.

I fjor opplyste øyas turistkontor at avgiften som innføres vil bli brukt til miljøvern- og kulturbevaringstiltak på Bali, som er kjent for hvite strender, tropisk klima og hinduistiske templer.

- Reisende som ikke betaler denne skatten kan bli bøtelagt eller deportert, skriver Travel Weekly.

Nettstedet informerer om at hvis man forlater Bali og reiser til en annen balinesisk provins trenger man ikke betale turistskatten på nytt, men hvis man forlater Indonesia og returnerer, må man igjen betale avgiften.

Reiseselskapet Apollo opplyser om at alle som ankommer Bali og ikke er indonesiske statsborgere må betale turistskatt, også barn.

Flere andre turistgrep

DinSide har tidligere skrevet om flere land som har innført turistskatt.

Juni 2023 ble det innført turistskatt for å besøke Thailand, meldte avisa Bangkok Post. Man må enten betale 150 eller 300 bath, avhengig hvordan du reiser, ifølge landets turistdepartement.

UNØDVENDIG KOSTNAD: Det er noen reisetabber der ute man bør unngå, én av dem bør man trippelsjekke at man unngår. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

I april 2022 var det Venezia som innførte turistavgift for besøkende. Avgiften hadde vært planlagt i over tre år og ble godkjent av italienske myndigheter som et forsøk på å demme opp for noe av den enorme turismen byen opplever.

Også Hellas tok grep i fjor etter stor turistpågang ved Akropolis i Aten. Den greske kulturministeren, Lina Mendoni, uttalte at de er nødt til å gjøre endringer for å forhindre bilkøer og at det samles for mange mennesker på stedet, samtidig som det historiske stedet ivaretas, skrev Forbes.

Advarer Bali-turister

Forrige uke skrev Dagbladet om australske myndigheter som ba reisende til Indonesia være obs. Bakgrunnen for advarselen er at Indonesia - som er et av verdens mest folkerike demokratier med nesten 280 millioner innbyggere - skal avholde presidentvalg 14. februar.

- Opp mot valget vil det bli avholdt politiske markeringer og sannsynligvis protester, skriver australske myndigheter i sine reiseråd.

- Forvent forsinkelser i trafikken, samt begrenset stedsadgang dersom protester finner sted. Hold deg unna protester og demonstrasjoner og les lokale medier, sto det videre.