Må droppe Everest-ekspedisjon

Begge de to norske Everest-ekspedisjonene har blitt tvunget til å kansellere. Kinesiske myndigheter har stengt tilgangen til Mount Everest.

Publisert
Sist oppdatert

Planen til de to norske ekspedisjonene var å dra til Nepal og deretter Tibet om noen uker, skriver Gamme, en nettside som skriver nyheter om norske ekspedisjoner og spennende reiser, og arrangerer turer for eventyrlystne.

Nå går ikke dette, ettersom kineserne har forbudt alle klatreekspedisjoner i forbindelse med den kontroversielle planen om å bringe OL-fakkelen til Mount Everests topp (8.850 moh). Samtidig gjør opptøyene i Tibet at turister ikke kan reise inn i landet.

Dermed må de to ekspedisjonene utsettes til neste år.

- Det er irriterende. Først virket det som vi kunne gjennomføre med et opplegg hvor vi akklimatiserte på sydsiden, fra Nepal. Men i dag fikk vi melding fra vår lokale samarbeidspartner i Kathmandu at tillatelsen er trukket tilbake, forteller Petter Nyquist til Gamme.

Petter Nyquist og Lars Oma Erichsrud utgjør en av de to norske ekspedisjonene som i disse dager var i ferd med de siste forberedelsene før avreise. Nå må de endre planer.

OL-ilden til topps

Helt siden fjorårets sesong på Mount Everest har ryktene svirret om at de kinesiske myndighetene ville innføre færre tillatelser eller restriksjoner rundt årets klatring på verdens høyeste fjell. Årsaken er kinesernes annonserte planer om å bringe OL-fakkelen til toppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer