Må du vaksinere deg før Thailand-turen?

Dette må du vite om reisevaksine.

Skal du på Thailandferie? Sjekk om du har de riktige vaksinene før du reiser.  Foto: Bianca Venter
Skal du på Thailandferie? Sjekk om du har de riktige vaksinene før du reiser. Foto: Bianca Venter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juleferien nærmer seg med stormskritt og nordmenn flokker til eksotiske strøk for å slippe unna mørketid og kulde. Men sol, strand og eksotisk mat kan lett bli til alvorlig diaré, oppkast, feber og infeksjoner hvis du ikke vaksinerer deg før du reiser.

Ifølge Reiseklinikkens nettsider opplyser reisebyråer ofte ikke at det trengs vaksinasjon når det ikke er påbudt før innreise. Men det er en rekke vaksiner som er anbefalt for de fleste reisemål og noen forholdsregler bør tas.

Langreise med barn

Til Thailand?

Thailand er en klar favoritt for svært mange i vinter. Er du en av de heldige som skal til smilets land, er det tre reisevaksiner Folkehelseinstituttet og Reiseklinikken anbefaler at du tar; hepatitt A-vaksine, poliomyelittvaksine og difteri- og tetanusvaksine.

Vaksinene varer i opptil ti år, så sjekk vaksinasjonskortet ditt i tilfelle du allerede har tatt en av disse.

Denguefeber

Til tross for at Thailand er et av de tryggeste landene i Asia med hensyn til sykdommer og viruser, må turister være oppmerksomme på den voksende faren for denguefeber. Viruset, som kan være dødelig, overføres ved myggbitt og det finnes ingen vaksine. Forbyggende tiltak som klær, myggmidler og insektmiddel er den beste måten å beskytte seg på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer