Må gi fullstendige flypriser

Men i Norge fortsetter Ryanair å bryte reglene for prisinformasjon.

SJEKK TOTALPRISEN: I Norge skal det være mulig å få kjøpt flybilletter til den annonserte prisen. Foto: Colourbox.com
SJEKK TOTALPRISEN: I Norge skal det være mulig å få kjøpt flybilletter til den annonserte prisen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar innfører det amerikanske transportdepartementet nye regler for markedsføring av flyreiser, som innebærer at lokkepriser og skjulte skatter og avgifter må bort.

I Norge fins det allerede lignende regler gjennom markedsføringsloven. Men flyselskapet Ryanair retter seg ikke etter disse bestemmelsene i sin annonsering av flybilletter.

Ikke lenger skjulte priser

Den nye regelen trer i kraft i USA 24. januar, og innebærer at alle obligatoriske skatter og avgifter skal oppgis i de markedsførte billettprisene, skriver The New York Times.

Og det er gode grunner til den nye, amerikanske regelen. Siden flyselskapene har kunnet gjemme bort ekstra kostnader ved bruk av små asterisker og liten skrift, har flybillettene i flere tilfeller blitt opptil 20 prosent dyrere når man legger til obligatoriske gebyrer.

Målet med det nye regelverket er å gjøre det enklere for forbrukerne å sammenlikne billettprisene, uten å bli overrasket over høye ekstrautgifter i etterkant.

Dessuten opererer flere amerikanske flyselskaper med meget høye bagasjegebyrer. Spirit airlines skal ha 43 dollar, som tilsvarer 260 kroner, for en koffert. Og vil du ha med en ekstra koffert som passasjerer hos American Airlines, kan det koste 450 dollar, eller svimlende 2.700 kroner, på enkelte internasjonale flyvninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer