Regler for håndbagasje

Må plasseres under setet

Skal du ut og reise? Her finner du reglene for håndbagasje hos de ulike flyselskapene.

HÅNDBAGASJE: Vet du hvilke regler som gjelder for håndbagasje hos de ulike flyselskapene? Foto: Olena Yakobchuk / Shutterstock / NTB
HÅNDBAGASJE: Vet du hvilke regler som gjelder for håndbagasje hos de ulike flyselskapene? Foto: Olena Yakobchuk / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble mengden håndbagasje du kan ha med på fly påvirket av corona-situasjonen. Har reglene endret seg noe i takt med smittesituasjonen?

Dinside har vært i kontakt med fem flyselskaper om de gjeldende reglene.

Under setet

En gjennomgående anbefaling fra de ulike flyselskapene er at håndbagasjen skal ha plass under setet. Hos noen selskaper kan man velge ulike pakker, mens andre har begrenset seg til 1 kolli.

Pressesjef i SAS, John Eckhoff forteller til Dinside at de har valgt å begrense tillatt håndbagasje til 1 kolli per reisende.

- Det er for å muliggjøre en smidigere ombordstigning, samt unngå unødvendig kontakt i kabinen. Det betyr at du ikke kan ta med en ekstra personlig gjenstand, som for eksempel en laptop eller håndveske på toppen av håndbagasjen.

Regelen har vært gyldig det siste året, og gjelder alle billettyper og bookingklasser hos SAS.

Det valget er de ikke alene om. Kommunikasjonskonsulent i Widerøe, Lina Lindegaard Carlsen, skriver i en e-post til Dinside at de under pandemien oppfordrer passasjerene sine til å unngå å ta med bagasje som ikke får plass under setet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer