Magikeren Lindgren

Når du går over Djurgårdsbroen trer du inn i en grønn og begivenhetsrik verden. Her kan du hilse på ville dyr og beundre det majestetiske Vasaskipet. I Grøna Lund lokker sukkerspinn og strikkhopping og på Skansen kan du se slanger fra tropene. Men først og fremst kan du ta med deg barna inn til Junibacken, Astrid Lindgrens fantastiske verden.

Publisert
Sist oppdatert

Staffan Götestam kjenner vi best som snille Jonathan i filmatiseringen av Astrid Lindgrens fortelling om "Brødrene Løvehjerte." Etter sine korte liv på jorden gjenforenes de i landet "Nangijala" i Kirsebærdalen, der de skal fiske og være lykkelige. Men i paradiset hersker det onde krefter. Fryktinngytende Katla og den onde ridderen Tengil sprer skrekk og gru rundt seg.

Götestams møte med Astrid Lindgrens verden skulle inspirere ham til å realisere Junibacken, et prosjekt han jobbet med i seks år. Visjonen var å skape noe bestandig over Lindgrens mange verk, et hus med hennes eventyrfigurer oppbygd tredimensjonalt slik at generasjoner etter generasjoner av barn skulle kunne være med i dem. I 1996 ble drømmen virkelighet.

Madickens hjem

Junibacken er bokfiguren Madickens hjem, men her bor også Emil i Katthult, Pippi Langstrømpe, Karlsson på taket, Ronja Røverdatter og brødrene Løvehjerte. For små og store Astrid Lindgren-fans er Junibacken et magisk innendørs opplevelsessenter. Reisen starter med avgangen av eventyrtoget fra Vimmerby Stasjon. – Nå skal dere få hilse på en del barn dere kjenner, forteller Astrid Lindgren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer