Norgesferie:

Magiske fjellturer uten bil

Sju flotte fjellturer for deg uten egen bil.

På sporet av fjellturer: Toget går nede i Romsdalen, fjellfolket går oppe på Romsdalseggen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
På sporet av fjellturer: Toget går nede i Romsdalen, fjellfolket går oppe på Romsdalseggen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

Helt siden 70-tallet har bilen vært nordmenns foretrukne transportmåte i ferien. Og mange velger bilen også denne sommeren.

Men toget blir mer og mer populært, og det finnes en rekke flotte fjellturer du kan ta ved hjelp av toget.

Her er noen flotte turer som starter med fine togturer.

Aurlandsdalen

Ta Bergensbanen til Finse og start turen ned ned vakre Aurlandsdalen herfra.

Turen går fra Finse til Geiterygghytta den første dagen, til Steinbergdalen den andre, og til Vassbygdi den tredje dagen. Fra Vassbygdi går turen med buss til Flåm og Flåmsbanen til Myrdal hvor du bytter til Bergensbanen til Oslo eller Bergen.

Les mer om turen her.

Dovre

Denne sykkelturen starter og slutter på Dombås og kalles «Tour de Dovre».

Sykkelturen er ca 13 mil lang. Turen passer også for familier, men for familier med barn (under 10-12 år) anbefales strekningen Dombås - Hjerkinn og sykling i Grimsdalen.

Vær obs på at det i sommerferien er en del biltrafikk på Fv29 og Fv27, samt at det er smal veiskulder. Les mer om turen her.

Mjølfjell - Ulvik

Dette er en flott tur som starter oppe på fjellet og som ender nede ved sjøen, i Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene. Den går fra Mjølfjell via BT-hytte, til Sotenos og ender ved Ulvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer