Makabre museer

Er det ikke bloddryppende er det uansett spesielt. Her er noen av de mer mystiske og morsomme museer i verden.

Publisert
Sist oppdatert

I det hellige hjertes kirke i Roma, ved Lungotevere Prati, finnes en av verdens minste og snodigste museer. I et rom i kirken kan du se en samling tegn sendt til de levende fra sjeler som har havnet i skjærsilden. Her ser du brennemerkede fingeravtrykk i bønnebøker, håndmerker svidd inn i bordplater og avsvidde putevar og skjorteermer. Alt er altså beskjeder som stammer fra sjeler som sitter fast i skjærsilden, stedet mellom himmelen og helvete. De kan ved hjelp av beende venner og slektninger fremskynde overgangen til himmelriket, og syns kanskje ikke innsatsen er tilstrekkelig?

Mer "down to earth" – besøk Museo Criminolgico, der du blant annet kan se skrekkelig livaktige modeller av gruvekkende straffemetoder. Har du hørt om Iron Maiden? Ikke rockerne, men kisten med spisse tagger på innsiden … Menneskelig fantasi har knapt grenser når det gjelder grusomhet. Museet holder åpent alle dager uten mandag og søndag, stengt i august.

Ekstern lenkeMuseo Criminologico

Mumier

Flere steder i verden kan du se mumier på museum. Et av de mest spesielle finner du i den lille byen Guanajuato det sentrale Mexico. Ved opprydding av den lokale kirkegården, oppdaget myndighetene at jordsmonnet hadde mumifisert de døde, og i et land der forholdet til døden er et helt annet enn vi kjenner fra Norge, gjorde de det helt naturlige; Plasserte mumiene på et museum. Her kan du se små barnelik, voksne og eldre i hyller og langs vegger. De sist "ankomne" døde så sent som på 70-tallet. En støvete, men spesiell opplevelse …

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer