Makabre museer

Er det ikke bloddryppende er det uansett spesielt. Her er noen av de mer mystiske og morsomme museer i verden.

Publisert
Sist oppdatert
Celina Midelfart har donert disse småmusene til The Mini Bottle Gallery i Oslo.
Celina Midelfart har donert disse småmusene til The Mini Bottle Gallery i Oslo. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


I det hellige hjertes kirke i Roma, ved Lungotevere Prati, finnes en av verdens minste og snodigste museer. I et rom i kirken kan du se en samling tegn sendt til de levende fra sjeler som har havnet i skjærsilden. Her ser du brennemerkede fingeravtrykk i bønnebøker, håndmerker svidd inn i bordplater og avsvidde putevar og skjorteermer. Alt er altså beskjeder som stammer fra sjeler som sitter fast i skjærsilden, stedet mellom himmelen og helvete. De kan ved hjelp av beende venner og slektninger fremskynde overgangen til himmelriket, og syns kanskje ikke innsatsen er tilstrekkelig?

Mer "down to earth" – besøk Museo Criminolgico, der du blant annet kan se skrekkelig livaktige modeller av gruvekkende straffemetoder. Har du hørt om Iron Maiden? Ikke rockerne, men kisten med spisse tagger på innsiden … Menneskelig fantasi har knapt grenser når det gjelder grusomhet. Museet holder åpent alle dager uten mandag og søndag, stengt i august.

Ekstern lenke

 • Museo Criminologico
 • Verdens minste mumie - denne finner du på Mumiemuseet i Guanajuato i Mexico. Foto: Karoline
  Verdens minste mumie - denne finner du på Mumiemuseet i Guanajuato i Mexico. Foto: Karoline Vis mer


  Mumier

  Flere steder i verden kan du se mumier på museum. Et av de mest spesielle finner du i den lille byen Guanajuato det sentrale Mexico. Ved opprydding av den lokale kirkegården, oppdaget myndighetene at jordsmonnet hadde mumifisert de døde, og i et land der forholdet til døden er et helt annet enn vi kjenner fra Norge, gjorde de det helt naturlige; Plasserte mumiene på et museum. Her kan du se små barnelik, voksne og eldre i hyller og langs vegger. De sist "ankomne" døde så sent som på 70-tallet. En støvete, men spesiell opplevelse …

  Ekstern lenke

 • Museo de las Momias
 • Snålt i Norge

  Men hvorfor dra så langt av gårde, når vi i Norge kan by på merkverdigheter i verdensklasse. I Oslo kan du besøke siste tilskudd på museumsstammen, miniflaskesystemet i sentrum av byen. Her kan du treffe Norges minst kjente konge, se hva skottene har under kilten og beundre Celina Midelfarts småmus. Vi tok turen til The Mini Bottle Gallery - her ser du bildene, og finner mer informasjon.

  Flere museer

 • Fra platåsko til navlelo

 • Spionerende museumsmoro

 • Fengslende museer
 • Tilbake til innledningen

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer