Måkemating gir 25.000 kr i bot

Kystby lei av ubetenksomme turister og bråkete måker.

Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir du tatt i å mate måker i den lille kystbyen Aldeburgh i England, kan ferien bli dyrere enn ventet.

Kystbyen har nemlig innført et forbud mot slikt, og boten er på hele 2.500 pund, cirka 25.000 kroner. Det skriver Daily Mail (se også bilde av selve skiltet som opplyser om forbudet).

En pest og en plage

Skiltet ble satt opp av de lokale myndighetene etter at byens måker ble mer og mer freidige, og regelrett plaget folk som var ute og ruslet langs havna. Styrtstup for å rappe mat skremte folk, og skjærende måkeskrik ødela freden og roen. Dermed måtte noe gjøres, tenkte myndighetene.

Skiltet som er satt opp informerer om følgende: "Please do feed the gulls. Feeding encourages them to pester for food. It is also a littering offence. Maximum penalty – £2,500."

"Vennligst ikke mat måkene. Mating oppfordrer dem til å tigge etter mat. Det er også forsøpling. Maksimal bot - 2.500 pund."

Aldeburghs innbyggere er enige i forbudet, men de fleste synes boten er altfor høy. Hva om et barn mister mat på bakken? Skal foreldrene få bot da, spurte en kvinne seg da Telegraph.co.uk intervjuet folk i byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer