Bygg bobil selv

Maks ferielykke til minipris

Slik får du bobil-glede for bare noen tusenlapper.

NOE Å VÅKNE OPP TIL: Fra senga i campervanen Kan du sørge for å få utmerket utsikt. Foto: Privat
NOE Å VÅKNE OPP TIL: Fra senga i campervanen Kan du sørge for å få utmerket utsikt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Sommer-Norge har aldri hatt flere norskregistrerte bobiler på vegene enn denne sommeren. Og mange av disse er luksuriøse bobiler i millionklassen. Men, slett ikke alle. Du kan faktisk slippe unna med noen tusenlapper.

For det finnes dem som opplever bobillykke for «småpenger». Å bygge sin egen campervan har blitt stadig mer populært. Særlig blant unge.

Billig og bra

- Vi ser stadig flere som bygger om eldre kassebiler og varebiler til bobiler. Og jeg tror de har det minst like kjekt på campingferie som dem som har de dyreste bobilene, sier fagsjef Anita Hokholt Eng i Norsk Bobil og Caravan Club.

Foreningen har over 16.000 medlemmer og over 60 underavdelinger rundt om i landet.

- Foreningen er naturligvis åpen for dem som har bygd bobil på egen hånd. Vi kjenner til tilfeller der noen har innredet gamle kassebiler med seng og studieplass slik at de sparer penger for leie av hybel eller leilighet, sier hun.

- Andre har tatt en gammel kassevogn, innredet den med flislagt gulv og satt inn en 200 liters fryser. Bilen brukes til årlige fisketurer i Nord-Norge, der man fryser ned fangsten underveis og tar den med tilbake til Østlandet etter endt ferie. Kreativiten er imponerende hos mange som ender opp med en kul og kreativ hytte på hjul, sier Anita Hokholt Eng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer