Malaysias østkyst - info og tips

Malaysias østkyst er kjent for sine fantastiske strender og rike kultur. Her er info og tips om regionen.

Publisert
Sist oppdatert

Malaysia er ikke et typisk ferieland for nordmenn, og de aller fleste som reiser hit, gjør det fordi de har venner eller familie som jobber i landet. Det er ingen grunn til at ikke andre nordmenn burde legge ferien til landet. Malaysia ligger sentralt midt i Sørøst-Asia, og har en spennende miks av muslimsk, indisk og kinesisk kultur. Det betyr at Malaysia kan by på en smakebit av både islam, hindusime, buddhisme; malay, indisk og kinesisk mat; og et åpent og tolerant samfunn. Malaysiere er åpne og vennlige, og nesten alle snakker engelsk.

Nasjonen Malaysia består av to deler – den Malaysiahalvøya, som grenser til Thailand i nord og Singapore i sør, og Øst-Malaysia, som ligger på øya Borneo, og grenser til Indonesia. Flesteparten av Malaysias innbyggere bor på Malaysiahalvøya. Av landets rundt 25 millioner mennesker, bor bare knappe fire i Øst-Malaysia.

Øyene Langkawi og Penang på vestkysten av Malaysiahalvøya er mest kjente blant vestlige turister. På østkysten er det mindre turisme, men området er kjent for å ha finere strender og klarere vann. Denne delen er sterkere muslimsk enn vestkysten, så her går damene med hodesjal, og det er ikke ok å sole seg toppløs eller gå rundt i badetøy annet enn når du er på stranden. Å sitte i bikinitopp på lunsjrestauranten er altså ikke greit. Ellers er det ingen andre forhåndsregler du bør tenke på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer