Mallorca utenfor ghettoene

Mallorca er mer enn sjarmløse charterkolosser i Alcudia og Magalluf. Vi har tatt veien opp i fjellene langs svingete landeveier og oppdaget et annet Mallorca.

Utsiktspunkt på veien mellom Deià og Soller.
Utsiktspunkt på veien mellom Deià og Soller. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som reisejournalister skal vi vel helst ikke være forutinntatte overfor reisemål – og i alle fall ikke si det dersom vi er det. Men oppvokst på siste halvdel av 1900-tallet som vi er, da alle barnefamilier skulle til Alcudia eller Magalluf på solferie, er det neppe til å unngå at vi har et visst inntrykk av Mallorca før avreise; Her er det kun snakk om charterhoteller, kjøttkaker, svidd gress og badestrender …

Men etter en reise til Mallorca i april kan vi heller fortelle om frodige åser, blomstrende enger, hyggelige fjellveier, idylliske små landsbyer og fantastiske utsiktspunkter.

Skroll ned og bli med på en reise til et annet Mallorca.

Serra de Tramuntana

Med utgangspunkt i hovedstaden Palma setter vi kursen nordover, mot fjellene. For Mallorca er ikke bare flate strender; flere av fjellene i fjellkjeden Serra de Tramuntana ruver over 1.000 meter over havet. Høyest er Puig Major på 1.445 meter over havet.

Vi holder oss unna de større veiene og kjører heller på oppdagelsesferd langs hyggelige, smale landeveier. Og dette er veier som kan anbefales – om enn ikke med svære, amerikanske bilflak. Her passer det best med småbiler; både fordi veiene er smale og fordi svingene til tider er så krappe at man nesten er bekymret for om bilen har god nok svingradius. Dette er "hårnålssvinger" på sitt beste (sitt verste vil noen kanskje si …).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer