Malta

Malta er beskrevet som et utendørs museum. Legger man til middelhavklima så har man kanskje et middels paradis?

Publisert
Sist oppdatert
Malta i Middelhavet: Dykking og vannsport er selvsagt.

Foto: VIsitMalta.com Foto: VisitMalta.com
Malta i Middelhavet: Dykking og vannsport er selvsagt.

Foto: VIsitMalta.com Foto: VisitMalta.com Vis mer


Fakta

Hovedstad: Valetta
Antall innbyggere: 392.000
Valuta: Maltesisk lira
Klima: Middelhavsklima med milde nedbørsvintre og varme, tørre somre.

I disse dager feirer Malta sin inntreden i EU, festen startet allerede den 16. april og den rundes av den 9. mai. Festprogrammet finner du her.

Se og gjøre

 1. Ggantija-templene (Gozo)
  Ggantija-templene består av to templer omringet av en vegg er antatt reist rundt 3.600 år f. Kr.

 2. Dykking
  Middelhavet byr på dykking, og turistkontorene på Malta skryter av at øyene som utgjør Malta, Gozo, Comino og Malta, har verdens klareste vann.
 3. Mdina
  Denne byen ble hovedstad i år 218 f.Kr, og har historie så langt tilbake som 4.000 år f.Kr. Bilkjøring er forbudt i denne vakre middelhavsbyen.
 4. Valetta
  Maltas hovedstad er beskrevet som "a city built by gentlemen for gentlemen" og står på UNESCOs verdensarvliste. Byen arrangerer store folkefester og selvfølgelig stelles det i stand til karneval.
 5. Språkkurs
  Malta var underlagt Storbritannia fra 1800 til 1964, og følgelig er engelsk offisielt språk ved siden av maltesisk. Her finnes i dag rundt 30 språkskoler med kurs på alle ferdighetsnivåer. Fra Norge kan du kjøpe språkreiser fra Språkreisebyrået, EF Education og STS Språkreiser.

Kjøpetips


Gull, strikkevarer, duker, kniplinger, glass og keramikk skal vi tro reisebyrået Maltatours som arrangerer alle typer reiser til den vesle middelhavslandet.

Slik reiser du hit


Flere norske turoperatørerer har Malta på programmet: GozoReiser, Maltatours, Apollo, og Espnes Reiser. Flere flyselskaper flyr til Malta, blant annet øyas eget flyselskap, Air Malta, KLM, og SAS Braathens. Prisene starter på cirka 2.000 kroner.

Lenker

 • Visit Malta
 • About Malta
 • Mer fra DinSide

  I reiseguiden kan du se lesernes meninger om Malta.

 • Tilbake til hovedartikkelen
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer