Malta

Malta er beskrevet som et utendørs museum. Legger man til middelhavklima så har man kanskje et middels paradis?

Publisert
Sist oppdatert

Fakta

Hovedstad: ValettaAntall innbyggere: 392.000Valuta: Maltesisk lira Klima: Middelhavsklima med milde nedbørsvintre og varme, tørre somre.

I disse dager feirer Malta sin inntreden i EU, festen startet allerede den 16. april og den rundes av den 9. mai. Festprogrammet finner du her.

Se og gjøre

  1. Ggantija-templene (Gozo) Ggantija-templene består av to templer omringet av en vegg er antatt reist rundt 3.600 år f. Kr.

  2. Dykking Middelhavet byr på dykking, og turistkontorene på Malta skryter av at øyene som utgjør Malta, Gozo, Comino og Malta, har verdens klareste vann.
  3. Mdina Denne byen ble hovedstad i år 218 f.Kr, og har historie så langt tilbake som 4.000 år f.Kr. Bilkjøring er forbudt i denne vakre middelhavsbyen.
  4. Valetta Maltas hovedstad er beskrevet som "a city built by gentlemen for gentlemen" og står på UNESCOs verdensarvliste. Byen arrangerer store folkefester og selvfølgelig stelles det i stand til karneval.
  5. Språkkurs Malta var underlagt Storbritannia fra 1800 til 1964, og følgelig er engelsk offisielt språk ved siden av maltesisk. Her finnes i dag rundt 30 språkskoler med kurs på alle ferdighetsnivåer. Fra Norge kan du kjøpe språkreiser fra Språkreisebyrået, EF Education og STS Språkreiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer