Reiseforsikring:

- Mange angrer

Sparer en tusenlapp – risikerer millionregning. Se den spesielle lista.

FOR SIKKERHETS SKYLD: Mange ungdommer dropper reiseforsikringen. Det kan bli en kostbar opplevelse. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange
FOR SIKKERHETS SKYLD: Mange ungdommer dropper reiseforsikringen. Det kan bli en kostbar opplevelse. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være fristende å spare en tusenlapp på reiseforsikringen. Men regningen kan bli mangedoblet hvis uhellet er ute. I verste fall kan det ende med ruin.

Hele 1 av 3 unge mellom 18 og 29 år har reist på ferie uten reiseforsikring.– Hvert år har vi reiseskader som koster millioner av kroner.

Det sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Tallene kommer fra en fersk spørreundersøkelse Norstat har gjort for selskapet.

Klar for påskeferie

- Mange reiser på påskeferie i neste uke, og mange reiser langt. Du vet aldri når du kan bli syk eller skadet og jeg tør ikke tenke på hvordan det er å trenge hjelp i utlandet uten å være sikret god helsehjelp på gode sykehus, sier Lassen.

Rekordmange trengte reiseforsikringen sin i fjor – I undersøkelsen vår sier 34 prosent av de mellom 18 og 29 år at de har reist uten forsikring. Ikke gjør det, uansett alder, sier han.

Rekordmange skader

I fjor ble det meldt inn nesten 355 000 skader på norske reiseforsikringer. Det var flere enn i 2019, som var forrige normalår før pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer