Reiseforsikring:

- Mange angrer

Sparer en tusenlapp – risikerer millionregning. Se den spesielle lista.

FOR SIKKERHETS SKYLD: Mange ungdommer dropper reiseforsikringen. Det kan bli en kostbar opplevelse. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange
FOR SIKKERHETS SKYLD: Mange ungdommer dropper reiseforsikringen. Det kan bli en kostbar opplevelse. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være fristende å spare en tusenlapp på reiseforsikringen. Men regningen kan bli mangedoblet hvis uhellet er ute. I verste fall kan det ende med ruin.

Hele 1 av 3 unge mellom 18 og 29 år har reist på ferie uten reiseforsikring.
– Hvert år har vi reiseskader som koster millioner av kroner.

Gjennom flere studier av bakterieinnhold på brukte briller har forskere blant annet funnet stafylokokkbakterier. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Det sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Tallene kommer fra en fersk spørreundersøkelse Norstat har gjort for selskapet.

Klar for påskeferie

- Mange reiser på påskeferie i neste uke, og mange reiser langt. Du vet aldri når du kan bli syk eller skadet og jeg tør ikke tenke på hvordan det er å trenge hjelp i utlandet uten å være sikret god helsehjelp på gode sykehus, sier Lassen.

Rekordmange trengte reiseforsikringen sin i fjor – I undersøkelsen vår sier 34 prosent av de mellom 18 og 29 år at de har reist uten forsikring. Ikke gjør det, uansett alder, sier han.

Rekordmange skader

I fjor ble det meldt inn nesten 355 000 skader på norske reiseforsikringer. Det var flere enn i 2019, som var forrige normalår før pandemien.

- Vi nærmer oss til normalen nå, og de dyre utenlandsskadene har begynt å komme. Folk blir lagt inn på sykehus, noen trenger operasjoner og noen trenger også egen transport for å komme seg tilbake til Norge, sier Lassen.

- Mange angrer

- Det er så lett å tenke at «det skjer ikke noe med meg», men det vet vi at det plutselig kan gjøre. Hvert år er det mange som angrer på at de tok sjansen. Når vi i tillegg ser at unge har en stor del av reiseskadene blir det enda viktigere for denne aldersgruppen, sier Lassen.

Frende har laget denne fylkesvise oversikten over hvor ungdom uten, eller som ikke vet om de har forsikring, forsikring bor.

Slipper å betale

Frem til du er 21 år kan du være dekket av forsikringen til foreldrene dine, sjekk det før du drar.

I den landsomfattende undersøkelsen sier fem prosent av de totalt 1000 spurte at de ikke vet om de har reist uten reiseforsikring tidligere.

Undersøkelsen viser også at nordmenn blir flinkere til å sikre seg på reiser med alderen.

Blant de over 60 sier hele 93 prosent at de aldri har reist på ferie uten reiseforsikring.

Gjelder også i Norge

Skadesjefen understreker at reiseforsikring også er viktig å pakke i bagasjen hvis du reiser på påskeferie i Norge.

– Reiseforsikringen gjelder akkurat like mye hvis du er på hytta i Norge i påsken. Eller hvis du blir hjemme og skader deg på vei til butikken, sier Lassen.

– Typiske ting vi hjelper folk med i Norge i påsken er legetime på mobilen fra hytta, avbestillinger fordi folk blir syke eller at det skjer noe med verdisaker, sykler, sportsutstyr eller mobilen, sier han.

For å få dekket avbestilling må du ha kjøpt forsikringen før du kjøper turen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer