Mange nordmenn rammet av flodbølgene

Oslo (NTB): – Plutselig steg havet, og jeg ble kastet gjennom to gjerder. Det var helt forferdelig, forteller NRK-reporter Geir Rommetveit.

Publisert
Sist oppdatert

Han befant seg på stranda på Una Watune i Sri Lanka da flodbølgene rammet Sri Lanka, India, Indonesia og Thailand natt til søndag norsk tid.

– Jeg merket at bølgene kom litt høyere opp, så jeg flyttet bagen min. Så steg plutselig havet, og jeg ble kastet ut av solsenga. De harde tresolsengene slo mot kroppen min. Jeg ble kastet gjennom to gjerder og endte opp i vannbassenget som ligger innenfor stranda, forteller Rommetveit til NRK.

Savnet

Også i Thailand har mange omkommet i flodbølgene, og de materielle skadene er store. En norsk kvinne måtte holde seg fast i takvifta for ikke å bli tatt av flodbølgen på øya, melder TV 2 Nettavisen.

– Hun var på rommet sitt da bølgen kom og blåste døra igjen rett foran henne. Vannet steg til 2 meter i løpet av ti sekunder. Hun måtte holde seg fast i takvifta for ikke å bli revet med, sier Tore Eide, som reiste sammen med kvinnen.Nordmannen Svend Erik Rasmussen befinner seg i Patong i Thailand og opplyste til TV 2 Nettavisen søndag morgen at flere i hans reisefølge er savnet.

– Hotellet mitt er historie. Alt ble tatt av bølgen, sier Rasmussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer