Mange nye spisesteder kommer på «nye Oslo Lufthavn»

De reisende kan glede seg: Det blir mange flere spisesteder, økt konkurranse - og du kan håpe på lavere priser!

NYE SERVERINGSSTEDER PÅ «NYE OSLO LUFTHAVN»: Antallet serveringssteder skal gå opp fra 20 til 37 når «nye Oslo Lufthavn» åpner i april 2017. Det beste for forbrukerne er at flere aktører bør bety økt konkurranse på pris og utvalg. Foto: NORDIC OFFICE OF ARCHITECTURE/OSLO LUFTHAVN
NYE SERVERINGSSTEDER PÅ «NYE OSLO LUFTHAVN»: Antallet serveringssteder skal gå opp fra 20 til 37 når «nye Oslo Lufthavn» åpner i april 2017. Det beste for forbrukerne er at flere aktører bør bety økt konkurranse på pris og utvalg. Foto: NORDIC OFFICE OF ARCHITECTURE/OSLO LUFTHAVN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 27. april 2017 åpner «nye Oslo Lufthavn». Og med ny og større flyplass følger det også flere kiosk- og serveringssteder.

20 serveringssteder blir 37 og seks kiosker blir ti.

Du kan se hvilke spisesteder og kiosker som kommer, i bildeserien nedenfor.

Det beste for deg som reisende, er at tilbudet blir mye mer variert enn det har vært tidligere. Og mulighetene er store for at det også kan bli en mer variert prissetting på mat og drikke, enn det som er i dag.

LES OGSÅ: Her får du Gardermoens billigste halvliter

Økt konkurranse skal gi bedre tilbud for deg

Per i dag er det kun ett selskap som står bak alle serveringsstedene og kioskene på Oslo Lufthavn: et selskap som heter SSP. At det kun er én aktør, har også Konkurransetilsynet kritisert, på grunn av frykt for lav konkurranse og like priser.

Når det nye serverings- og kiosktilbudet kommer i 2017, får SSP konkurranse av fire andre selskaper. I tillegg til SSP, som fremdeles vil være representert med endel serveringssteder, kommer HMSHost-UMOE F&B Company, Reitan Convenience, Joe & The Juice og BIT.

Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef  ved Oslo Lufthavn. Foto: KRISTIN SØRDAL
Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


På spørsmål om hvorfor det nå kommer flere aktører og hvorvidt kundene nå kan forvente mer priskonkurranse, svarer kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn til Dinside:

- Vi har hele tiden hatt en ambisjon i tilbudskonkurransen om å få to store og en til to mindre serveringsoperatører, da vi mener et tilstrekkelig antall tilbydere og tilbud vil skape økt konkurranse. Ambisjonen har hele tiden vært å få flere operatører og nå har vi fått en miks av selskaper som skal levere et bedre og mer omfattende serverings- og kiosktilbud enn vi har i dag.

Gjermund Nese, Konkurransetilsynet. Foto: MARIT HOMMEDAL/KONKURRANSETILSYNET
Gjermund Nese, Konkurransetilsynet. Foto: MARIT HOMMEDAL/KONKURRANSETILSYNET Vis mer


- Kan håpe på lavere priser

- Dette er vi veldig glade for i Konkurransetilsynet, uttaler Gjermund Nese, avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet, til Dinside.

- Vi i Konkurransetilsynet har vært opptatt av dette, vi jobber jo for sunn konkurranse til beste for forbrukerne. Vi har vært kritiske til hvordan det har vært på eksempelvis Gardermoen, hvor det har vært mange steder der du kan få servering, men det er samme aktør bak alle - og da blir det ingen konkurranse, sier Nese.

Han forteller at de har hatt en veldig god dialog med Avinor rundt dette, hvor Konkurransetilsynet har formidlet hvor viktig de mener det er at det er flere ulike aktører.

- Nå er vi glade for at de har kommet oss i møte på dette og lagt opp til flere aktører. Det vil komme kundene til gode både i lavere priser og økt utvalg, sier Nese.

- Vil vi kunne forvente lavere priser på Oslo Lufthavn?

- Det må vi ha lov til å håpe på. Når det blir flere aktører ligger det bedre til rette for konkurranse, både på pris og kvalitet. Så vi kan forvente at dette viser seg både i lavere priser og i økte valgmuligheter, hevder Nese overfor Dinside.

Disse serveringsstedene kommer:


LES OGSÅ: Er det dyrt å handle elektronikk på Gardermoen? Vi har pristestet

Over og ut for Franks og Upper Crust

De nye serveringsstedene og kioskene er under konstruksjon og skal gradvis åpnes frem mot den offisielle åpningen av «nye Oslo Lufthavn» torsdag 27. april 2017.

Du kan se bilder av hvilke spisesteder som kommer, i bildeserien ovenfor - men vi kan nevne TGI Fridays, Havsalt, Bølgen & Moi, Wagamama - og mange flere.

Men når noen kommer, er det gjerne også slik at noen går - og i dette tilfellet er det slutt for Franks Deli og Upper Crust.

BILLIGSTE ØL: Her fant vi Gardermoens billigste øl, da vi prissjekket øl på Gardermoen tidligere i år. Men Frank's blir ikke med videre i «nye Oslo Lufthavn». Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BILLIGSTE ØL: Her fant vi Gardermoens billigste øl, da vi prissjekket øl på Gardermoen tidligere i år. Men Frank's blir ikke med videre i «nye Oslo Lufthavn». Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis merFor deg som liker å ta en øl før avreise, kan dette umiddelbart se ut som dårlige nyheter, ettersom Franks er det serveringsstedet som vi kåret til å ha Oslo Lufthavns billigste halvliter, etter en pristest tidligere i år. Det gjenstår imidlertid å se hva som skjer med prisene når konkurransen nå blir mye større på hovedflyplassen.

Blant de eksisterende serveringsstedene som videreføres er Peppes Pizza, O`Learys, La Baguette, W.B Samson, Caffè Ritazza, Starbucks og Aquavit Bar.

Øyvind Hasaas,  administrerende direktør ved Oslo Lufthavn. Foto: OSLO LUFTHAVN AS/ESPEN SOLLI
Øyvind Hasaas, administrerende direktør ved Oslo Lufthavn. Foto: OSLO LUFTHAVN AS/ESPEN SOLLI Vis mer


- Vi har et ønsket et bredt uvalgt der man kan velge i internasjonale og norske menyer. Flere av serveringsstedene har norsk mat og drikke på menyen, mens andre har et internasjonalt snitt over seg. Det er kombinasjonene av dette som gjør oss sikre på at våre reisende har noen svært gode matopplevelser, til akseptable priser, å glede seg til, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Øyvind Hasaas, i en pressemelding.

Totalt blir det ti kiosker mot dagens seks, og disse er Point, Narvesen og 7 Eleven. Ark bokhandel byttes også ut med Tanum, fra 1. januar 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer