Flyselskapenes corona-kanselleringer

Mange tilbake­betalinger gjenstår - fortsatt

Verken SAS eller Norwegian er i mål med å betale tilbake refusjonskrav etter årets kanselleringer grunnet pandemien - noen krav er et halvt år gamle. - Uholdbart og ulovlig, sier Forbrukerrådet.

PARKERT FLYMAT: Singapore Airlines inviterer til flymat-restaurant i parkerte fly, men foreløpig kun ved Singapore Chiangi-flyplassen. Du kan booke servering både i suite, businessklasse og økonomiklasse. Foto: Singapore Airlines Vis mer
Publisert

Flere opplevde å få de planlagte flyreisene sine kansellert i år, og når flyselskapene selv kansellerer, har passasjerene rett på å få pengene sine igjen - uansett om de hadde en refunderbar eller ikke-refunderbar billett.

Likevel førte tsunamien av refusjonskrav, kombinert med store økonomiske tap når flyene ble «bakkefast», til at flyselskapene ikke maktet å betale tilbake innen fristen på sju dager i regelverket.

Hvordan ligger Norwegian og SAS an med tilbakebetalingene nå?

Seks måneder, ingen penger: - Uholdbart og ulovlig

Dinside har nylig fått henvendelser fra lesere som venter på refusjon fra kansellerte flyvninger i juni, altså for et halvt år siden.

Forbrukerrådet mener det er helt uholdbart at forbrukere fortsatt venter på pengene sine for kansellerte reiser.

- Såpass gamle krav er et klart lovbrudd fra flyselskapenes sin side, og vi forventer at alle refusjoner fra kansellerte reiser utbetales nå, sier Pia Cecilie Høst til Dinside.

- Vi har fulgt opp tett med flyselskapene de siste månedene, som heldigvis har ført til at flyselskapene har betalt ut en god del av kravene, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer