Grilling ute i påskeferien:

– Mange vil bli svært overrasket

Nå advarer ekspertene mot dette i påsken.

BRANNFARLIG: Engangsgrillene er brannfarlige både under bruk og etterpå. Og skaper i tillegg et stort miljøproblem. Foto: Odd Roar Lange
BRANNFARLIG: Engangsgrillene er brannfarlige både under bruk og etterpå. Og skaper i tillegg et stort miljøproblem. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om grillsesongen for de fleste ikke er i full gang ennå, er det mange som «tjuvstarter» med pølsegrilling i påsken.

Og da er engangsgrillen er løsning for flere. Men nå advarer Norsk brannvernforening mot livsfarlige skogbranner og enorme skader som kan oppstå etter uforsiktig bruk av engangsgriller.

Brannvesenet har allerede hatt en rekke utrykninger til skog- og gressbranner etter at tørr vegetasjon har tatt fyr.

Og selv om det har vært nedbør flere steder i løpet av palmehelga, så er det mye død og visten vegetasjon som lett tar fyr når engangsgrillen fyres opp.

Velg underlag med omhu

– Det handler først og fremst om hvor man plasserer grillen når man bruker den. Noen griller har enkle stålbein som medfølger som underlag til grillen. Bruk disse dersom du har muligheten, sier kommunikasjonsrådgiver Tor Erik Skaar i Norsk brannvernforening og fortsetter:

– Det er viktig å ikke sette grillen på skogbunn eller trevirke eller annet som kan ta fyr.

Sett den på steiner, sandbunn, eller annet som ikke tar skade av varmen, er det klare rådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer