Mannens machomekka

Pubrunder, kanoner, jagerfly, taxfree, smugling og bikinibabes. Ikke rart gutta stortrives på Gibraltar!

Publisert
Sist oppdatert

Det er middelhavsnatt på Gibraltar. Shakira synger disco over høyttaleranlegget på “The Tunnel”, og damene vrikker på hoftene. Gutta står rundt, og prøver ikke engang å skjule sikkelet i munnvikene.

Gibraltar er fortsatt machoenes territoriene, og det ser ikke ut til å plage ikke jentene det minste. De er vant med å utløse sjalusislåsskamper og vet godt hvordan man kler seg for å provosere innen anstendighetens grense.

Spanglish langhelg

Gibraltar er en av britenes siste kolonier, og den lille klippen ligger fortsatt strategisk til lengst sør i Spania, ved inngangen av Middelhavet. 30.000 mennesker og 230 aper er bosatt her. I tillegg kommer tusenvis av turister innom hver dag. De fleste på dagstur fra Solkysten.

Men Gibraltar er en egen destinasjon som fortjener mer enn en svipptur. En langhelg her fylles fort opp med spennende opplevelser som dykking til skipsvrak og grottebesøk. Dessuten får du innblikk i en unik kultur som insisterer på sin britiske identitet, men som balanserer hårfint mellom spanske og britiske impulser.

Kreative dobbeltløsninger

Jeg har bodd i Gibraltar i flere år, og det slår aldri feil. Venninner på besøk fra Norge synes det er gøy med apene og de britiske butikkene og en tur på pub. Besøkende kamerater derimot, lar seg begeistre fra første sekund. Kanskje ikke så rart, når det første man gjør som turist i Gibraltar er å krysse landingsstripa på flyplassen - til fots.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer