Maraton med livet som innsats

"Be quick or be dead" synger Iron Maiden. Jammen går det troll i ord i Krugerparken hvert eneste år i august. For 750 rand (758 kroner) kan du melde deg på løpet du forteller barnebarna dine om.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom New York maraton og andre bymaraton blir for mye urban jungel for deg, anbefaler vi deg å dra til Sør-Afrika, for et ekte jungelrace. Hvert år arrangeres det nemlig 21 kilometer løping blant løver, hyener, elefanter, flodhester og neshorn, og det er kamp om å få være med: Kun tusen får delta, og adgang avgjøres etter loddtrekning. Her er det bare å hive beina på nakken, kjempe om billetten og deretter unngå å bli spist.

Farlig nære i fjor

Krugerparken ligger i Sør-Afrika, og nei, det har ennå ikke vært noen dødsfall under et løp. Håpet du på det, må vi dessverre skuffe deg. Det mangler dermed ikke på nestenulykker under løpet. Senest i 2005 måtte et løp nesten avbrytes på grunn av tre løvinner som ble langt mer pågående enn man likte.

Arrangørene har selvsagt alliert seg med parkpersonale som går gjennom hele løypen meter for meter, og rydder den for potensielt farlige dyr før de cirka tusen løperne legger på sprang ut i bushen.

I 2005 oppdaget de underveis i løpet tre løvinner som slikket sol midt i løypa. Løpsvaktene klarte ikke å overtale løvinnene til å flytte seg fra veien, og før de visste ordet av det hadde lederen av løpet, Vincent Kutoane, tatt igjen lederbilene. Kuotane fikk kastet seg inn i en bil for å ikke bli angrepet, og det måtte tilkalles ekstra mannskaper for å få fjernet løvene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer