Marché er Norges beste veikro

Vinner kåring fjerde år på rad.

DETTE MENER JURYEN OM MARCHÉ: «Det perfekte spisested. Her er menyen bred, samtidig som sunnhet og gode råvarer står i fokus. Hyggelig personale og god hygiene. Har også et meget godt tilbud til barna,» Foto: Marché
DETTE MENER JURYEN OM MARCHÉ: «Det perfekte spisested. Her er menyen bred, samtidig som sunnhet og gode råvarer står i fokus. Hyggelig personale og god hygiene. Har også et meget godt tilbud til barna,» Foto: Marché Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veimat er ikke akkurat kjent for å være sunn og næringsrik, men det finnes faktisk unntak.

Nylig har et team av DHL-sjåfører og ernæringsstudenter kåret spisestedene som serverer den sunneste og mest smakfulle maten langs norske veier. For fjerde år på rad har de kåret Marché til Norges beste veikro.

– Vi er kjempestolte. Det er like moro å forsvare seieren som å vinne første gang. Spesielt siden kriteriene i tillegg er noe annerledes i år, sier Thorill Pettersson, Culinary Advisor i Marché Norge, i en pressemelding fra NTB.

I år ble barnevennlighet vektlagt på lik linje med det kulinariske tilbudet. Også etter dette tok restaurantene ved Rygge i Østfold sin fjerde seier.

Les også: Dette spiser vi helst på farten

–Det perfekte spisested

«Det perfekte spisested. Her er menyen bred, samtidig som sunnhet og gode råvarer står i fokus. Hyggelig personale og god hygiene. Har også et meget godt tilbud til barna,» sier juryen om vinnerrestauranten.

Marché Rygge er best på ruta Oslo-Svinesund, og får tre stjerner i DHL-guiden. Foto: Marché
Marché Rygge er best på ruta Oslo-Svinesund, og får tre stjerner i DHL-guiden. Foto: Marché Vis mer


Pettersson i Marché tror at årsaken til at de vant igjen skyldes et sterkt og konsistent fokus på fersk og sunn mat, kombinert med et ønske om hele tiden å tilby det lille ekstra. Kåringen bidrar også til motivasjon til å yte maks hele året.

To av kjedens andre restauranter blir i årets guide også kåret til strekningsvinnerne; Marché Holmestrand kåres til den beste veikroen mellom Oslo og Kristiansand, mens reisende mellom Trondheim og Oslo finner strekningsvinneren i Marché Lillehammer, opplyser NTB.

Les også: Her er vegmaten best

En til tre stjerner

DHL-guiden utgivelse i år er den sjette i rekken. Totalt er over 100 spisesteder fra nord til sør, og øst til vest testet.

Alle spisestedene som er testet, blir rangert fra en til tre stjerner, hvor tre er best og én er for så vidt greit, men likevel ikke i toppklasse. Det er også noen spisesteder som ikke får stjerne, og da er det fordi kroene ikke tilfredsstiller guidens krav til matkvalitet og sunnhet. Det er også utropt en rutevinner på alle strekningene.

Rutevinnerne
StrekningSpisestedHvorStjerner
Oslo - Ålesund og MoldeFjellstovaØrskogfjellet, Ørskog2
Oslo - Bergen via E16Valdres Mathus, Kafé og SpiseriValdrestunet, Bagn3
Oslo - Bergen via RV7Sofias Café og BarBardølaveien 33, Geilo3
Oslo - Kristiansand - StavangerMarché BistroKjellstad Lier (Lier Nord)3
Oslo - SvinesundMarché Rygge Øst/VestStorebaug ved Rygge Moss/Rygge3
Oslo - TrondheimVertshuset SinclairKvam3
Oslo - ØrjeDitt GjestehusTrøgstadveien 4 - 6, Mysen3
TromsBios CafeStorslett2
Trondheim-BodøSnåsakroaLangnes, Snåsa3


Du finner spisestedene sortert etter strekning på nettsidene til DHL-guiden. Der finner du også en utskriftevennlig versjon som kan skrives ut og legges i bilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer