Skogbrann på Rhodos

Marianne sitter fast på Rhodos: - Ingen vet noe

Skogbrannene fortsetter å spre seg på ferieøya Rhodos og skaper store problemer.

FORTVILET: Marianne Breivik Ward forteller om en søvnløs natt i Rhodos. Foto: Privat
FORTVILET: Marianne Breivik Ward forteller om en søvnløs natt i Rhodos. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er kaos her nede. Folk ligger overalt. Det er ingen informasjon og ingen som vet noe, forteller en fortvilet Marianne Breivik Ward til Dagbladet.

Hun befinner seg på hotellet Rhodos Palace i Rhodos by. Der har hun og venninna, Elisabeth Njå, tilbrakt hele natt til søndag. En lang vei fra hotellet deres i Pefkos.

En by som i løpet av lørdag kveld ble evakuert på grunn av skogbrannene som herjer på den greske ferieøya. Ward og venninna var ute på biltur og kom seg ikke tilbake til Pefkos. De ble seint lørdag kveld henvist til hotellet i Rhodos av reiseselskapet.

Er du i nærheten? Tips oss her.

LANG NATT: Evakuerte turister på i hotellobbyen på Rhodos Palace. Foto: Privat
LANG NATT: Evakuerte turister på i hotellobbyen på Rhodos Palace. Foto: Privat Vis mer

- Fortvilet

Ward forteller om en søvnløs natt på knallharde marmorgulv.

- Det er klart man blir fortvilet. Det er en ting med oss, men det er så mange barnefamilier her og jeg tenker jo at det må være et mareritt for dem. Når jeg tenker på hvor dumt vi synes det er, så må deg jo være enda verre for dem, sier Ward.

De to hadde leid seg bil lørdag for å kjøre en dagstur vekk fra Pefkos og langs østkysten. Planen var å komme tilbake, men det skulle etter hvert vise seg å bli veldig vanskelig.

Nå ligger pass og bagasje igjen i evakuerte Pefkos, mens de to altså befinner seg i Rhodos by.

Flere turister blir evakuert fra områder på den greske ferieøya Rhodos grunnet skogbrann. Video: Steinar Kvamme, tipser. Vis mer

Kansellerer reiser

Greske medier beskriver dramatiske scener på ferieøya og Hellas' største avis sier at brannen er ute av kontroll.

Apollo har kansellert planlagte reiser til øya søndag.

- Det er kjempekjedelig å måtte ringe noen og si fra om det kvelden før. Dette gjelder avreiser fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, sier selskapets kommunikasjonssjef, Beatriz Rivera, til VG.

Selskapet har ikke innstilt selve flygingene til øya, bare reisene for de som skulle til områdene Lardos, Pefkos og Kiotari. Rivera anslår at det gjelder rundt 90 personer, skriver avisa.

Over 30 000 mennesker er evakuert fra den truende skogbrannen som er uten av kontroll på Rhodos. Apollo har evakuert over 200 gjester fra åtte hoteller.

100 nordmenn

Ifølge Tuis kommunikasjonsjef, Anne Mørk-Løwengreen har reiseselskapet Tui rundt 2500 nordiske gjester på Rhodos akkurat nå..

- Vi har kansellert alle flygningene til Rhodos, fra og med nå og inntil tirsdag, sier Løwengreen til Dagbladet.

Tui har seks hoteller på Rhodos, og de har i underkant av 100 norske gjester som er påvirket av situasjonen øya.

- Sikkerheten til gjestene våre er for øyeblikket det viktigste. Vi følger nøye med situasjonen, og tar vurderinger fortløpende, påpeker hun.

Brannvesenet har kategorisert hele østkysten av det greske fastlandet, samt øyene Evvia og Rhodos, som kategori 5-områder, det vil si det høyeste på en skala for risiko for brann.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer