Marihuana-automater i California

I California kan man nå enkelt og greit kjøpe marihuana fra en automat.

Marihuana-automater i California
Publisert
Sist oppdatert

Joda, vi mener en slik automat som man i Norge kan kjøpe brus, juice, godterier, kondomer etc. fra. Hittil er det satt opp to pot-automater i den amerikanske staten, hvor marihuana er tillatt for medisinsk bruk, og da i hovedsak som smertestiller. California er en av til sammen 11 amerikanske stater hvor dette er tillatt. Bruken og loven er omstridt.

Det er kun pasienter som har fått utskrevet resept for bruk av stoffet, som kan benytte seg av automaten. Pasientene må forevise resept, samt la seg avfotografere og blir tatt fingeravtrykk av, før de kan benytte automaten. Etter å ha gått gjennom denne sikkerhetssjekken én gang, får de utstedt et kort som kan brukes i automatene. Når de så kommer for å benytte seg av automaten senere, kan de dra kortet og identifisere seg med et fingeravtrykk. I tillegg blir det tatt bilde av de som benytter automaten, igjen for å verifisere identiteten på brukeren.

Det er på Herbal Nutrition Centre i Los Angeles den første av de to automatene er blitt satt opp. Eieren av senteret, sier at dette vil øke tilgjengeligheten av stoffet for brukerne, slik at det blir mulig å få tak i medisinen når som helst behovet er der.

Kilde: Ananova


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer