Marrakesh - én by, tre muligheter

Søte dadler, arabiske magedansrytmer, eventyrnetter i ørkenen, en vannpipe ved Atlanteren og rikosjetterende bønnerop.

Publisert
Sist oppdatert
... lover øyeblikk man aldri vil glemme


Det er ikke rart Marrakesh slår an. Det gjelder å gripe fatt med alle sanser, Marrakesh er bare begynnelsen!

Rødglødende magi

Magisk er en beskrivelse som ofte misbrukes i reiselitteratur. Magi er slettes ikke hverdagskost, noe man kan ta for gitt på enhver destinasjon.

Marrakesh derimot, lover øyeblikk man aldri vil glemme på plassen Djemaa el Fna. På dagtid en helt vanlig åpen plass, på kveldstid et 1001-natt med historiefortellere, slangetemmere, klarsynte, akrobater, røkelse, lukter av krydret mat, lyder man ikke skjønner hvor kommer fra, en mennesketetthet som første kvelden føles klaustrofobisk og truende, men som blir trygg og inspirerende når kultursjokket har lagt seg.

I Marrakeshs bakgater går livet sin vante gang. Foto: Vibeke Montero
I Marrakeshs bakgater går livet sin vante gang. Foto: Vibeke Montero Vis mer


Marrakesh er også kjent som "Den røde By" på grunn av jordsmonnet den er bygd av, og er et spektakulært skue i februar og mars når Atlasfjellene i bakgrunnen er dekket av snø.

Bo:
P'tit Habibi - norskeid riad i hjertet av Marrakesh. Design og komfort er nøkkelord. Estetikken står i sentrum uansett hvor du vender blikket. Priser fra 90?170 euro for et dobbeltrom per natt.

Flere riads i Marrakesh: I love Marrakesh

Se bilder fra Marokko

Se ørkenen fra kamelryggen. Foto: Vibeke Montero
Se ørkenen fra kamelryggen. Foto: Vibeke Montero Vis mer

Hvis du reiser til Marrakesh, bør du ikke gå glipp av mulighetene som finnes utenfor byen. Her er et par forslag:


Et ekte ørkeneventyr

Ouarzazate ligger 20 mil sørøst for Marrakesh, mellom Sahara og Marokkos høyeste fjellkjede, High Atlas. Du har snødekte fjelltopper på én side, goldt ørkenlandskap på den andre. Dette er også Marokkos filmby hvor filmer som The Gladiator, Lawrence of Arabia og Last Temptation of Christ har blitt spilt inn.

På vei mot Ouarzazate ligger sandslottaktige Aït Benhaddou, en såkalt ksar bygd av sand og leire. Bare ti familier bor inne denne byen som er på UNESCOs liste over verdens verneverdige steder.

Ouarzazate er en god base for andre aktiviteter som ballongferd over ørkenen, kamelsafari og fjellturer.

Bo:
Dar Ahlam - høy luksusfaktor i denne restaurerte kashbaen som det er vel verdt å strekke budsjettet for. Pris er mellom 750?825 euro for en dobbel suite, og den inkluderer alle måltider, snacks, drikke, hammam, massasje og guidede ekskursjoner med jeep.

Mer info: Visit Ouarzarate

Se bilder fra Marokko

Vakre fiskebåter i Essaouria. Foto: Vibeke Montero
Vakre fiskebåter i Essaouria. Foto: Vibeke Montero Vis mer


Essaouira - laid back ved havet

Jimmi Hendrix, Bob Marley, hippier og surfere har satt og setter fortsatt sitt preg på lille Essaouira. Skarpe kontraster mellom tykke lag blåmaling mot hvite vegger. Lang sandstrand med en alltid tilstedeværende bris. En typisk medina hvor man kan shoppe og se seg rundt, eller bare trekke seg tilbake i hotellets gårdsrom med et glass forfriskende mynte-te. Essaouira ligger tre timer med buss fra Marrakesh.

Bo:
Dar Liouba - et elegant hus i medinaen med åpent gårdsrom og en herlig takterrasse som er full av myke sofaer man kan synke ned i etter en dag i Atlanterhavsbølgene. Pris mellom 60 - 80 euro per natt for et dobbeltrom.

Mer info: Esssaouria Tourism

Praktisk info

Enkleste og beste måten å komme seg videre fra Marrakesh til Essaouira og Ourzazate er med buss. Flere busselskaper konkurrerer, men Supratours har de mest komfortable bussene med flere daglige avganger, og koster noen få dirham mer. Supratours har bussholdeplass rett ved siden av togstasjonen i Marrakesh.

Et annet alternativ er å få hotellresepsjonen til å arrangere en minibuss. Da blir man hentet på hotellet og kjørt direkte til destinasjonen sammen med andre turister som skal samme vei.

Norwegian flyr direkte til Marrakesh fra Oslo i vintersesongen. Priser fra 598 kroner hver vei.

Mer info på nett:
Visit Morocco

Se bilder fra Marokko

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer