Sommerferien:

Massiv mangel: - Bekymret

Denne flyplassen kan det være smart å unngå i sommer.

VARSLER TRØBBEL: Flypassasjerene kan havne i trøbbel på Kastrup grunnet mangel på flygeledere. Foto: Odd Roar Lange
VARSLER TRØBBEL: Flypassasjerene kan havne i trøbbel på Kastrup grunnet mangel på flygeledere. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedflyplassen i Danmark, Kastrup i København, har tatt tilbake posisjonen som Nordens største flyplass. Kastrup hadde i mars tusen flere passasjerer enn Oslo Lufthavn som er nummer to på lista.

Langtidsvarsel

Den økte trafikken skaper imidlertid trøbbel. Flyplassen mangler flygeledere og en rekke norske fly var av dem som ble rammet av trøbbel i påsketrafikken.

Nå er lederen for Dansk Flygelederforening (DATCA) er bekymret for sommerens trafikkavvikling på Kastrup. Årsaken er for få flygeledere hos den danske flygelederorganisasjonen Naviair.

Naviairs kontrollsentral overvåker rundt 700 000 flyginger i året.

Nedbemannet

Under coronapandemien fikk 45 av i alt 300 flygeledere sluttpakke, til tross for at organisasjonen advarte mot at det ville bli trøbbel så snart pandemien var over.

Nå tyder det på at de har fått rett. Gjennom påska hadde Naviair store problemer med å håndtere trafikken.

Ifølge det danske reisenettstedet Check-In.dk (krever innlogging) er Naviairs flykontroll er oppdelt i tårnkontrolltjenesten, innflygingskontrolltjenesten og områdekontrolltjenesten. Hver av disse avdelingen dirigerer forskjellige faser av flygingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer