Mat og bosted

Om mat og bosted: Det er ikke ende på hvilke utfordringer vi kvinner må løse.

Publisert
Sist oppdatert


Råd til din første myke opplevelsestur. Tips fra The Women's Travel Club:

  «Spesielle dietter kan være vanskelige å følge på opplevelsesreiser. Ta med ditt eget forråd. Vær spesielt oppmerksom på at fettfattig mat er vanskelig å tilberede utendørs eller på reise i tredje verden-land. Ta med din spesielle diett skrevet på det språket de snakker i det landet du besøker.»

Ting å tenke på når du velger hotell. Tips fra The Women's Travel Club:

  «Velg et hotell med mindre enn hundre rom.(…) Betjening nok slik at du kan bli fulgt til rommet ditt på sene kvelder. Et tea room betyr vanligvis at det er mange kvinnelige gjester. Dersom det er lite informasjon tilgjengelig, spør en kvinnelig ansatt som ikke jobber i bookingen hvorvidt hun spaserer i området om kvelden; ring for eksempel restauranten.»

Og her er ting å tenke på når du velger hotellrom – også tips fra The Women's Travel Club:

  «Velg rom nær heisene og unna nødutgangene.(…) Heng dyre klær på hengere, under andre klær. Be portvakten bestille restaurantbord for deg, og få ham til å si: "Vær så snill å ta vare på henne. Hun kommer alene og vil trenge en drosje hjem.»

Tips på gata (fra The Women's Travel Club):

  «Dersom du må spørre etter veien, spør familier eller kvinner med barn og formuler deg slik: "Hvor er xx, jeg skal møte mannen min der.»

Tips for deg som vil benytte deg av treningsrommet på hotellet, fra Corporate Travel Safety:

  «Er det en oppsynsmann på treningsrommet? Å være alene og halvpåkledd i kjelleren er ikke bra for helsen din.»

På hotellet, tips fra Corporate Travel Safety:

  «Stå ved heisknappene med ryggen til veggen. Dersom du føler deg truet: Trykk på alle knappene samtidig med ryggen din.»

På hotellet; sjekk ut hvorvidt hotellpersonalet er slappe med sikkerheten:

  «Vær kreativ og finn ut om du greier å lure deg inn på rommet ditt uten å vise identifikasjon. Men selvsagt: Ikke ta denne testen på personale som allerede vet hvem du er.» Råd fra nettstedet Close Protection.

 • Les videre: Essensielle tips for kvinnen underveis – med fly eller bil.

 • Tilbake til innledningen

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer