Mat, vin og JLo

Kylling og ris hos Jennifer Lopez, tex-mex hos Rolling Stones-bassist Bill Wyman og sushi hos Jonny Depp. Finn ut hvor og hva du spiser når verdensstjernene går kjøkkenveien.

Publisert
Sist oppdatert
Alban Nwapa, bedre kjent som musikeren Dr. Albans, Club Stacy i Stockholm.

Foto: Jonas Hedman
Alban Nwapa, bedre kjent som musikeren Dr. Albans, Club Stacy i Stockholm.

Foto: Jonas Hedman Vis mer


At alle trenger et ekstra ben å stå på er noe verdensstjernene har innsett, og musikere, skuespillere og adelige svinger seg nå også på kjøkkener, barer og hoteller verden rundt.

Europa

Paris: Jonny Depp, Sean Penn og John Malkovich har gått sammen om et hypertrendy serveringsetablissement oppkalt etter den legendariske surrealistfotografen som virket under navnet Man Ray (1890-1976). Jetsett fra hele verden er observert over sushi- og woktallerkenene i stjernerestauranten.

Ekstern lenke:
Man ray

Spania: Andalucías store eksportartikkel, Antonio Banderas, har åpnet en biff- og tapasrestaurant, La Posada de Antonio, i hjembyen Malága.

Adresse: Calle Granada 33, Malága
Tlf.: + 34 - 952 217 069

London: Rolling Stones og klissete fingre? Rolling Stones-bassisten, Bill Wyman, har entret restaurantbransjen, og resultatet har blitt spisestedet Sticky Fingers. På menyen står det grill, pasta, tex-mex, burgere og sandwicher. Restauranten skryter av å ha hatt David Beckham, Stephanie av Monaco og Diana Ross som gjester.

Adresse: 1a Phillimore Gardens
Tlf.: + 45 - 0207 9385338

Ekstern lenke:
Sticky fingers

Skroll ned

Kong Carl Gustav XVIs slott på Solliden i Öland i Sverige byr på servering.

Foto: www.sollidensslott.se
 Foto: www.sollidensslott.se
Kong Carl Gustav XVIs slott på Solliden i Öland i Sverige byr på servering.

Foto: www.sollidensslott.se
Foto: www.sollidensslott.se Vis mer


Sverige:
Kongen, Abba og Dr. Alban er bare noen av kjendisene som har startet bigeskjeft som restauratører.

I Öland har Kong Carl Gustav XVI Solliden Slott, hvor du både kan spasere rundt i slottsparken og ta et lite fik på stedets kafé.

- Velkommen og nyt Sollidens vakre parker med dets blomster, trær og busker. Solliden er et stykke kulturarv som jeg føler svært varmt for. Det ble bygget av min farfars mor, Dronning Victoria, og stod ferdig i 1906. Når min farfars far, Gustav V, gikk bort i år 1950, arvet jeg slottet. Min ambisjon er å forvalte Solliden slik at kommende generasjoner også får oppleve det unike miljøet, skriver Kong Carl Gustav på nettstedet til Solliden slott.

Du kan også ta slottet i nærmere øyesyn. Voksenentre koster 55 svenske kroner, studentbillett 35 kroner og barn og ungdom i alderen 7-17 år slipper inn for 25 kroner, mens de aller yngste slipper inn gratis. Du kan også få en guidet omvisning for 250 kroner.

Ekstern lenke:
Solliden slott

I Stockholm kan du bli kjent med Dr. Alban på hans egen klubb, Stacy. Her serveres rimelig middelhavsmat i klubbrestauranten, og Dr. Alban står for musikk og konserter i nattklubben. Inredningsprofilen Peter Gaszynski står bak det elegante interiøret.

Adresse: Regjeringsgatan 31
Tlf.: + 46 – (0)8 - 411 59 00

Ekstern lenke:
Club Stacy

ABBA-legenden Benny Andersen har åpnet et hotell med kino, bakeri, restauranter og barer i Stockholm. Her fra kafeen.

Foto: Tommy Bäcklin Foto: Tommy Bäcklin
ABBA-legenden Benny Andersen har åpnet et hotell med kino, bakeri, restauranter og barer i Stockholm. Her fra kafeen.

Foto: Tommy Bäcklin Foto: Tommy Bäcklin Vis mer


ABBAs Benny Andersson har etablert et fornøyelsessted, Rival, på Mariatorget i Stockholm. Etablissementet rommer hotell, kino, restaurant, bar, bakeri, bistro og kafé.

Adresse: Mariatorget 3
Tlf.: + 46 (0)8 - 545 789 00
Fax: + 46 - (0)8 - 545 789 24

Ekstern lenke:
Rival

  • Kjendisenes restauranter i USA

    - P Diddy, Bruce Willis, Jennifer Lopez og Britney Spears.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer