Matadorens siste stikk

Kan menn i rosa strømper fortsatt kan være Spanias største machoer? Vi reiste på tyrefekting. Se bilder og video.

Tyrefekting er på hell i Spania, kanskje blir den blodige tradisjonen borte for godt... Alle bilder og video:Hans Kristian Krogh-Hanssen
Tyrefekting er på hell i Spania, kanskje blir den blodige tradisjonen borte for godt... Alle bilder og video:Hans Kristian Krogh-Hanssen
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Drep den gamle kua...

En mann roper ut i stillheten på tyrefekterarenaen. En hånlig latter sprer seg ut i folkemassene. På samme måte som det boblende varme oskeblodet sakte, men sikkert sprer seg i den lyse sanden inne på den støvete arenaen.

Det kan godt hende matadoren tar utspillet fra sidelinjen som en fornærmelse mot sin skakkjørte utgave av la lidia, spanjolenes rette tilnavn for kunstformen tyrefekting. Han retter seg enda stoltere opp enn tidligere, nå skal han ikke feile.

Han får nok en gang overrekt sverdet som allerede er dekket av mørkerødt okseblod fra første forsøket på å spidde oskens hjerte. Denne gangen vil han vise mot og teknikk som aldri før. Så kanskje han kan gå fra arenaen med æren i behold.

Bevegelsene hans virker sikre, men han er antakeligvis mer anspent nå enn i begynnelsen av kampen. Han vet at oksen lærer utrolig fort og at den snart har funnet ut at den burde bruke resten av kreftene sine på noe annet enn den røde kappen. Tyrefekterens kamp kan for den uvitende se enklere og mer ufarlig ut etter hvert som tiden går og oksen blir svakere av blodtapet. Det blir den ikke. Det er et kappløp om tid og hvor fort oksen finner ut av matadorens enkle triks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer