Maten du neppe har råd til

Det finnes ingen gratis lunsj sier uttrykket, og det stemmer i alle fall i disse heftige tilfellene.

Publisert
Sist oppdatert

Den 5. juli 2001 ble verdens dyreste måltid inntatt på Petrus i London. Seks gjester endte opp med en regning på 44.007 pund, eller omkring 550.000 kroner! Her var det ikke først og fremst maten som kostet flesk, men de fem vinflaskene! Den dyreste var en Chateau Petrus vintage claret fra 1947 som kostet gjestene nesten 154.000 kroner! Denne rekorden er behørig notert av kontrollørene fra Guinness Rekordbok, men den er langt fra den eneste rekorden i en verden av mat, drikke og nytelse. For eksempel er denne vinprisen bare for småpenger å regne sammenlignet med hva du må betale for de dyreste vinene i verden.

 • Verdens dyreste vin?

 • De er gamle og sannsynligvis udrikkelige, men koste gjør de!

 • Pengelunsj blant konger og andre stjerner

 • Vi må reise til en eksklusiv vinterby i Sveits for å finne det som kanskje er verdens dyreste lunsj. Men så foregår den også blant filmstjerner og kongelige.

 • Verdens dyreste krydder

 • Det er nesten verdt sin vekt i gull, og er helt nødvendig i populære retter som paella og bouillabaisse. Heldigvis trenger du ikke så mye, så her er det en snev av luksus også for deg med normal økonomi!

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer