Sverige:

Måtte ake ut av Ryanair-fly

- Uakseptabelt, sier rullestolbruker og passasjer Adrian Keogh (37). Den svenske flyplassen beklager.

PÅ VEI UT: Slik så det ut da Adrian Keogh skulle ta seg ut av Ryanair-flyet ved Landvetter lufthavn utenfor Göteborg i Sverige. Foto: Adrian Keogh / Instagram
PÅ VEI UT: Slik så det ut da Adrian Keogh skulle ta seg ut av Ryanair-flyet ved Landvetter lufthavn utenfor Göteborg i Sverige. Foto: Adrian Keogh / Instagram Vis mer
Publisert

Lørdag kveld rundt klokka 23.00 lander irske Adrian Keogh (37) i et Ryanair-fly ved Landvetter lufthavn utenfor Göteborg i Sverige.

Like etterpå får han beskjed om at han må bli sittende i flyet. Utstyret som skal hjelpe ham ut med rullestolen er ikke tilgjengelig før minst en time seinere, det skriver The Independent.

- Det er tåpelig at noen ber deg om å vente på flyet i en time uten at du selv er skyld i det. For å være ærlig var dette en knusende opplevelse, da det eneste man ønsker er å bli behandlet som alle andre, sier Keogh.

Betalte for priority-billett

37-åringen sitter i rullestol som følge av en ryggmargsskade, og er helt avhengig av å få ekstra assistanse ved flyreiser.

I tillegg til å ha opplyst om at han hadde spesielle behov ved avgang og landing, hadde Keogh også betalt ekstra for priority-billett for denne reisen - nettopp for å unngå slike situasjoner.

På grunn av smerter ville han ikke bli sittende på flyet og vente til over midnatt. Derfor besluttet 37-åringen å komme seg av for egen maskin.

Broren, som reiste sammen med ham, tilbød seg også løfte ham ned trappene, men Keogh avslo, da han var redd for at de skulle falle og slå seg i forsøket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.