Måtte dele leilighet

De to mødrene med sine respektive døtre måtte dele leilighet, selv om de hadde bestilt separate rom. Nå krever de erstatning.

Publisert
Sist oppdatert

Mor og datter på 12 bestilte reise til Tyrkia. De bestilte sammen med en bekjent og hennes datter, men sier de presiserte at de ønsket to dobbeltrom. Likevel fikk de utdelt felles leilighet ved ankomst.

Skroll ned for mer.

Leiligheten de fikk utdelt hadde to soverom, hvor det var en dobbeltseng i det ene rommet, en enkeltseng i det andre og en fjerde seng i leilighetens oppholdsrom.
Klager kontaktet Vings representant på stedet for å få byttet til to dobbeltrom. Ifølge klager var stedsrepresentanten ikke interessert i å rydde opp, men hun fikk til slutt tilbud om å flytte til et annet hotell. Klager fikk imidlertid ingen hjelp til å komme til dette nye hotellet, og fikk heller ingen forklaring på hvor dette hotellet lå. Ingen, verken hotellbetjeningen eller drosjesjåføren, visste hvor dette hotellet lå.

Klager krever erstatning for "tort og svie".

Reiseselskapets benekter alt

Ving har imidlertid en annen versjon av saken. De hevder at kontoret i Tyrkia oppfattet reisefølget som en familie, og derfor plasserte dem sammen. Da feiltakelsen ble oppdaget, sier Ving at de reisende fikk tilbud om et annet hotell samt transport dit. Ving benekter at de ikke ga tilstrekkelig informasjon, og sier de ikke kan etterkomme klagers krav.

Medhold

På tross av Vings benektelse av historien, får klager medhold i Reklamasjonsnemnda for pakkereiser. De uttaler at det var en mangel ved reisen at familiene ikke fikk tildelt separate dobbeltrom. Videre sier de at klager ikke kan lastes for ikke å ha funnet fram til det nye hotellet, og at Ving burde ha gjort et nytt forsøk i å rette opp mangelen da de ble oppmerksom på at klager ikke kunne finne hotellet.

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser anbefaler at begge familiene får et prisavslag på 2.500 kroner.

Flere klagesaker

 • Her finner du flere klagesaker.
 • Slik klager du på flyreisen.
 • Slik klager du på charterreisen.
 • De mest utrolige klagesakene kan du lese her.
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer