Hva kan du kreve når flyet ikke går?

MAX-fast? Dette er dine rettigheter

Forsikringsselskapene opplever stor pågang fra reisende etter at Boeing 737 MAX 8-flyene er satt på bakken.

DETTE HAR DU KRAV PÅ: Norwegian har besluttet å sette sine 18 fly av typen flytypen Boeing 737 MAX 8 på bakken. Reiseforsikringen kan hjelpe deg dersom du får problemer med reisen din, og flyselskapet ikke kan hjelpe. Sjekk også dine rettigheter hos Forbrukerrådet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DETTE HAR DU KRAV PÅ: Norwegian har besluttet å sette sine 18 fly av typen flytypen Boeing 737 MAX 8 på bakken. Reiseforsikringen kan hjelpe deg dersom du får problemer med reisen din, og flyselskapet ikke kan hjelpe. Sjekk også dine rettigheter hos Forbrukerrådet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Ja, Europeiske reiseforsikring er i kontakt med en rekke kunder som har blitt rammet av utfordringene flyforbudet har ledet til, bekrefter kommunikasjonsrådgiver i Europeiske reiseforsikring, Gunhild Gjølstad, overfor Dinside.

Også Tryg forsikring kan meddele at de opplever stor pågang fra kunder, spesielt etter at Norwegian også satte sine fly på bakken, tirsdag denne uka.

– Vi opplever stor pågang fra kunder, spesielt etter at Norwegian måtte sette sine 18 fly av denne typen på bakken. Mange har opplevd omdirigeringer, forsinkelser og kanselleringer, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Onsdag gikk Boeing ut og anbefalte at alle flyene av typen Boeing 737 MAX 8 over hele verden burde settes på baken i påvente av undersøkelser av de svarte boksene fra ulykkesflyet som styrtet i Etiopia.

- Reiseforsikringen kan brukes i enkelte tilfeller

Norwegian har lovet å ivareta kundene, og i en video fra flyselskapet påpeker Bjørn Kjos at dette kun er en liten del av deres virksomhet:

Forsikringsselskapene påpeker at det er flyselskapene som først og fremst skal kontaktes, fordi det er de som har ansvaret for å ombooke billetter - men de åpner likevel for at reiseforsikringen kan brukes i «enkelte tilfeller».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer