Mayaenes karibiske drøm

Øde strender, mayaruiner, grottedykking og barliv. Les tipsene om hvordan du får du mest ut av ferien i Playa del Carmen.

Publisert
Sist oppdatert

En times kjøretur sør for den amerikanske feriemagneten Cancún, ligger Playa del Carmen. Hit frakter både Ving, Apollo og Star Tour norske turister. I motsetning til overamerikaniserte Cancún, har Playa del Carmen klart å ivareta noe sjarmen fra den gang stedet ikke var stort mer enn en liten fiskelandsby med et backpackerhotell eller to. Det er ikke mer enn 20 år siden.

I dag er Playa, som stedet kalles, blitt en ganske stor by, med over 100.000 innbyggere. Dermed er Playa den største byen langs Riviera Maya, som kyststrekningen som strekker seg sør for Cancún og ned til Tulum kalles. Vi befinner oss altså på Yucatanhalvøyas østkyst, der bølgene fra det karibiske hav skyller over de hvite palmestrendene.

Her er tipsene til deg som skal på ferie hit:

STRANDLIV

Riviera Maya strekker seg fra Cancún i nord til Tulum i sør. Kritthvit sand og turkis vann lokker turistene. Playa del Carmen har to hovedstrender. Bystranden begynner like ved fergekaia, og går nordover. Her ligger hotellene og strandbarene tett i tett. Stranden har i stor grad blitt vasket bort de siste årene. På det smaleste er det bare rundt fem meter strand mellom bebyggelsen og vannet. Stranden er sjarmerende, men det er ikke så fint å bade her. Her ligger det mest charterturister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer