Mayliss skal overleve på en øde øy én måned

Må trosse insekter, varmen og sulten. Hadde du turt?

Mayliss Blix lader opp til en måned uten tilgang til annen mat enn den hun fanger selv. Foto: Privat
Mayliss Blix lader opp til en måned uten tilgang til annen mat enn den hun fanger selv. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi må hovedsaklig spise fisk, insekter, larver og forskjellige planter og røtter. Dette kan være vanskelig ettersom mye av det som er på øya er giftig. Derfor må vi forberede oss godt ved å lese om hva som kan være giftig og ikke på øya, sier Mayliss Blix.

Hun er en av ti som skal være med på prosjektet Life 2 The Limit og reise til en øde øy i Stillehavet.

- Vi vil forsøke å fokusere på enkelte planter og fiskearter slik at vi ikke risikerer å ikke klare å skille mellom giftig og ugiftig. Vi må prøve å få i oss mest mulig næring selv om det vil bli vanskelig, spesielt å få tak i karbohydrater, sier hun.

Hemmelig øy

Hun vil ikke gå noe nærmere inn på hvilken øy det er, eller hvilket land den ligger under, ettersom deltakerne ikke vil at noen skal komme på besøk til øya mens de er der. Blix er fra Norge og er den eneste fra Norden, men har vært bosatt i blant annet USA, Australia, Sør Afrika, Tyskland og Canada.

Hun har vært på lignende turer tidligere, men aldri med utfordringene som følger denne turen. Klimaene hun er vant til er temperaturer som det er i Canada og Norge eller kaldere, som er noe litt annet enn det hun har i vente denne gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.