Med 150 hestekrefter mellom beina

Rett nedenfor skibakkene i Hemsedal ligger nyåpnede Hemsedal Snøscooterutleie. Bjørn Kristian Gulbrandsen og Bjørn Arild Karlsen har realisert guttedrømmen.

Publisert
Sist oppdatert

Snøscooterparken er ganske imponerende. Det er kanskje ikke rart, for Bjørn & Bjørn har jobbet med prosjektet i to år. Med seg på laget har de fått Hemsedal Skisenter, som har stilt opp med prepareringsmaskiner og laget både løyper og hopp på jordet.

Det er altså i denne snøscooterparken vi slippes løs, en søndag sent i februar, ganske nøyaktig to uker etter at banen åpnet for sine aller første kunder. Det skal sies at undertegnede ikke er forferdelig glad i fart og spenning - og tilsvarende lite begeistret for å ikke ha kontroll.

Jeg har hatt lappen i nesten ni år, og kjørt motorbåt nesten dobbelt så lenge, men det var en ganske så lang læringskurve før jeg satt bak roret med kontroll over en 155 hk yamaha motor til sjøs. Her tar det nøyaktig to runder på øvingsbanen før jeg får lov til å håndtere lignende krefter.

- Her er gassen, her er bremsen, ta på deg dødmannsknappen, du kan falle av i hoppet, og så tar du to runder først her vi kan se deg, sier Bjørn. (Hvem av dem, kan jeg ikke huske. På dette tidspunktet hadde nervene begynt å melde seg.) Alt på en pust og i en setning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer