Med 150 hestekrefter mellom beina

Rett nedenfor skibakkene i Hemsedal ligger nyåpnede Hemsedal Snøscooterutleie. Bjørn Kristian Gulbrandsen og Bjørn Arild Karlsen har realisert guttedrømmen.

Publisert
Sist oppdatert
Bjørn Kristian og Bjørn Arild har realisert guttedrømmen om en snøscooterpark i Hemsedal. Er det rart de smiler? Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Bjørn Kristian og Bjørn Arild har realisert guttedrømmen om en snøscooterpark i Hemsedal. Er det rart de smiler? Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Snøscooterparken er ganske imponerende. Det er kanskje ikke rart, for Bjørn & Bjørn har jobbet med prosjektet i to år. Med seg på laget har de fått Hemsedal Skisenter, som har stilt opp med prepareringsmaskiner og laget både løyper og hopp på jordet.

Det er altså i denne snøscooterparken vi slippes løs, en søndag sent i februar, ganske nøyaktig to uker etter at banen åpnet for sine aller første kunder. Det skal sies at undertegnede ikke er forferdelig glad i fart og spenning - og tilsvarende lite begeistret for å ikke ha kontroll.

Jeg har hatt lappen i nesten ni år, og kjørt motorbåt nesten dobbelt så lenge, men det var en ganske så lang læringskurve før jeg satt bak roret med kontroll over en 155 hk yamaha motor til sjøs. Her tar det nøyaktig to runder på øvingsbanen før jeg får lov til å håndtere lignende krefter.

- Her er gassen, her er bremsen, ta på deg dødmannsknappen, du kan falle av i hoppet, og så tar du to runder først her vi kan se deg, sier Bjørn. (Hvem av dem, kan jeg ikke huske. På dette tidspunktet hadde nervene begynt å melde seg.) Alt på en pust og i en setning.

Jeg er glad jeg har hjelm på. Vindskjermen, derimot, har kilt seg fast, og tårene blåser kjapt ut av øynene. Det går litt i rykk og napp til å begynne med, og snart føler jeg meg nesten litt rampete vågal, og synes at det går litt vel fort i svingene.

Det spiller ingen rolle hvor uskyldige de ser ut før du setter deg på. Det går på én meie i svingene. Det er bare å holde seg godt fast å la det stå til. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Det spiller ingen rolle hvor uskyldige de ser ut før du setter deg på. Det går på én meie i svingene. Det er bare å holde seg godt fast å la det stå til. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Det er da jeg legger merke til snøspruten - langt foran meg i løypen. Anders med eksosrype har sust langt forbi, i yttersvingen til og med, og det er ikke snakk om å være i nærheten av å ta dem igjen en gang.

Vi stopper for å ta en pause og trekke pusten og det er da eksos-Camilla får den gode ideen. Hun vil gjerne prøve å kjøre selv, og synes jeg ikke bør dra hjem uten å minst en runde bakpå scooteren til den spreke unge mannen.

Så vi bytter. Jeg setter meg bakpå scooteren og griper forsiktig fatt i jakken hans. Det går vel greit dette her? Vi nærmer oss den første svingen, og jeg skjønner at det gjør det ikke. Jeg er på god vei opp i luften og ut til høyre. Det er bare å klamre seg fast og lukke øynene. Det går ikke så lenge det heller. Men til min forskrekkelse merker jeg at dette er jo utrolig morsomt!

Resten av turen suser forbi i rekordfart. Scooteren mister bakkekontakt mellom fartsdumpene og det går på en meie i svingene. Men gøy er det og det frister absolutt til gjentakelse. Både snøscooterkjøring - og å gi fra seg kontrollen. Ihvertfall for et par runder.

Den skal tidlig krøkes... så den lille kroken får bli med pappa på tur. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Den skal tidlig krøkes... så den lille kroken får bli med pappa på tur. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer