Med bøker i kofferten

Vi reiser stadig mer, lenger vekk - og over lenger perioder av gangen. Og samtidig med at reiselysten nesten bare vokser - øker også trangen til å få noe mer ut av reisen enn bare brunfarge og minner om Juan Carlos på stranden. Nå vil vi bo i utlandet, om enn bare for et par måneder. Vi viser deg noen av mulighetene.

Publisert
Sist oppdatert

Det er for tiden 14.957 norske studenter som får støtte av Lånekassen til å studere i utlandet. Det er flest i Australia, Storbritannia, Danmark og USA, men vi reiser også til Latin-Amerika, Afrika - og det finnes til og med en enslig norsk student på Færøyene.

Det naturlige kontaktpunktet om du planlegger en reise til utlandet er ANSA - Association of Norwegian Students Abroad. ANSA jobber både med informasjon om studier i utlandet i forkant av et utenlandsopphold - men driver også velferdsarbeid i de forskjellige landene og fremmer utenlandsstudentenes interesser overfor norske myndigheter.

De fleste som er medlem i ANSA er de som tar hele - eller store deler av utdannelsen sin i utlandet - men organisasjonen er nå også åpen for deg som bare er interessert i å ta mindre enn et år av studiene dine i et annet land.

Kulturstudier tilbyr undervisning i India, Vietnam og Nicaragua i studier som inngår i norske bachelorgrader og kvalifiserer til lån og stipend fra Lånekassen. Selskapet har etablert studiesentre i alle tre landene - og du kan følge undervisning i alt fra et par uker til et helt semester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer