Med brennevin på reiseplanen

Snaps, konjakk, whisky og vodka. Her kan du lære mer om produksjonen og kanskje endog friste smaksløkene med en smaksprøve.

Publisert
Sist oppdatert

Snaps i Danmark

Danskene er glad i "en lille en", gjerne allerede til frokost, og de står selv for en ganske anselig snapseproduksjon. På Jylland kan du ta en opplevelsesreise i forskjellige snapser, gjennom Snapseruten. Mer informasjon om Snapseruten kan du få hos det danske turistkontoret, eller på rutens egen nettside: www.snapseruten.dk.

Spritprodusenten De danske spritfabrikker har et tyvetalls produkter på sitt repertoar, blant dem hele 16 akevittyper. Aalborg-akevitten er nok kjent for de fleste, og det er muligheter for besøk om omvisning på fabrikken i Aalborg. Fabrikken har åpent hus for "drop-in" besøk mandager og lørdager i perioden 19. april til 30. august 2003. Besøk ellers i året arrangeres kun for grupper på 15 eller flere, og kun etter avtale. Det koster 35 danske kroner per person.

Adresse: De Danske Spritfabrikker AS, C.A. Olesens gade 1, Aalborg.

Whisky i Skottland

Skottland er ensbetydende med whisky, og det er gode muligheter for besøk på skotske whiskydestillerier; både hos større og mindre produsenter. DinSide Reise har selv besøkt en av de mindre destilleriene, Aberlour. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.Glenfiddich er kanskje en av de mer kjente skotske whiskymerkene. Destilleriet ligger ved byen Dufftown i nordøstlige Skottland, cirka ni mil nordvest for Aberdeen. De tar imot besøkende hver ukedag hele året, samt helgedager sommertid. Omvisningen er gratis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer