Med brennevin på reiseplanen

Snaps, konjakk, whisky og vodka. Her kan du lære mer om produksjonen og kanskje endog friste smaksløkene med en smaksprøve.

Publisert
Sist oppdatert

Knallsterk europareise

  1. Med brennevin på reiseplanen


Snaps i Danmark

Danskene er glad i "en lille en", gjerne allerede til frokost, og de står selv for en ganske anselig snapseproduksjon. På Jylland kan du ta en opplevelsesreise i forskjellige snapser, gjennom Snapseruten. Mer informasjon om Snapseruten kan du få hos det danske turistkontoret, eller på rutens egen nettside: www.snapseruten.dk.

Spritprodusenten De danske spritfabrikker har et tyvetalls produkter på sitt repertoar, blant dem hele 16 akevittyper. Aalborg-akevitten er nok kjent for de fleste, og det er muligheter for besøk om omvisning på fabrikken i Aalborg. Fabrikken har åpent hus for "drop-in" besøk mandager og lørdager i perioden 19. april til 30. august 2003. Besøk ellers i året arrangeres kun for grupper på 15 eller flere, og kun etter avtale. Det koster 35 danske kroner per person.

Adresse: De Danske Spritfabrikker AS, C.A. Olesens gade 1, Aalborg.

Besøk Glenfiddich-destilleriet i Skottland.
Foto: Glenfiddich Foto: Glenfiddich
Besøk Glenfiddich-destilleriet i Skottland.
Foto: Glenfiddich Foto: Glenfiddich Vis mer


Whisky i Skottland

Skottland er ensbetydende med whisky, og det er gode muligheter for besøk på skotske whiskydestillerier; både hos større og mindre produsenter. DinSide Reise har selv besøkt en av de mindre destilleriene, Aberlour. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.
Glenfiddich er kanskje en av de mer kjente skotske whiskymerkene. Destilleriet ligger ved byen Dufftown i nordøstlige Skottland, cirka ni mil nordvest for Aberdeen. De tar imot besøkende hver ukedag hele året, samt helgedager sommertid. Omvisningen er gratis.

Adresse: The Glenfiddich Destillery, Dufftown, Banffshire, Skottland.

Konjakk i Frankrike

For franske brennevinsopplevelser må du selvsagt sette kursen mot Cognac. Her er det flere muligheter for rundturer og smaksprøver av de edle dråpene, men en av de største og mest kjente konjakkprodusentene er kanskje Hennessy. Her tar man imot besøkende hver dag i uken fra mars til desember. Grupper kan bestille egne omvisninger hele året. Du får bli med inn i et autentisk lagerhus for konjakk, og lære mer om konjakkens hemmeligheter i besøksenteret.

Adresse: Quais Hennessy, Quai Richard Hennessy, Cognac, Frankrike.

Vodka i Sverige

For vodkaopplevelser, kan du sette kursen mot Skåne og Absoluts vodkafabrikk i Åhus. Her arrangeres det guidede turer i sommermånedene fra medio juni til medio august, i regi av turistkontoret i Åhus. Her er det ikke muligheter til prøvesmaking eller til å kjøpe produkter, men du får en rundtur med innføring i hvordan spriten produseres. Turen tar halvannen time og koster 30 svenske kroner. Påmelding skjer til turistkontoret i Åhus, på telefon: +46 44 24 01 06. Interessen for disse turene er stor, og plassene er få, så det lønner seg å være tidlig ute med påmeldingen.

Adresse: The Absolut Company, Kjøpmannagatan 29, Åhus.

  • Tilbake til hovedartikkelen.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer