Med dødelig fisk og kobrablod på menyen

Matkultur er en del av spenningen for globetrotteren, og på matfatet får vi demonstrert at verden er mangfoldig.

Publisert
Sist oppdatert

I Norge kaster vi oss over lutefisken, gravlaksen og smalahove, men hva slags skrullete retter tygger man i seg i andre land? Her er noen av verdens snåleste matretter.

Trenger ikke reise til verdens ende

Vi kan grøsse over britenes hang til lunken øl og nyrepai, og skottenes skremmende haggis, som egentlig smaker godt selv om det består av sauemage, mel og krydder. Andre kan grøsse over våre smalahove, selv om sauehoder med full øyekontakt også spises rundt Middelhavet og lignende retter inntas mange andre steder.

Disse eksemplene er imidlertid nærmest kjedsommelige sammenlignet med noen av merkverdighetene det er mulig å hive innpå verden rundt.

Spania: Præriens østers kalles de gjerne, i Spania heter det Criadillas. Sikkert godt for den som orker spise etter å ha fortært opplysningene om at dette er okseballer. Finnes også i andre land, som for eksempel USA, der de også kalles Rocky Mountain Oysters. På Island derimot, skremmes gjerne en fersk turist til å spise værballer.

Colombia: Skal du på kino tar du gjerne med deg en spisspose med godter. I Colombia inneholder imidlertid denne spissposen verken lakrisbomber eller sjokoladetrukne karameller. Her kaster publikum seg gjerne over digre grillede eller frityrstekte maur. Mmmm, godt og sprøtt …

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer