Med Elling nær Palma

Palma er en nydelig liten storby, men strendene må du ut av sentrum for å finne.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ingvar Ambjørnsens populære antihelt Elling har i vår reist til Mallorca i Per Kristian Ellefsens skikkelse. I filmen som nå spilles inn inntar Elling ferieøya med sin mor, og settingen er områder nær Palma. Her finner du det verste av traurig begyggelse fra 60- og 70-tallet, men også en strand som er funnet god nok til å motta blått flagg fra EU. Playa de Palma er et nesten fem kilometer langt strandstrekke, som fortsatt lokker om du ikke vil langt fra øyas hovedstad eller flyplassen, øst for Palma.

Kjøretips:
Følg kystveien østover fra Palma, strandområdet ligger fem minutter fra flyplassen.

Solsengene venter på turistene på Des Trenc.
Solsengene venter på turistene på Des Trenc. Vis mer


Lenger mot øst

Lenger mot øst ligger Cala Pi, en liten strand som er verdt et besøk om du er i området. Og ikke langt fra denne strandflekken finner du Es Trenc, stranden som de fleste vil si er et must for Mallorcas badegjester. Dette er en sandstrekning med nydelig hvit sand, som strekker seg 3,5 kilometer langs øyas sydkyst. Her har naturvernere fått gjennomslag for full utbyggingsstopp, og området er fritt for hotellkolosser som setter sitt preg på så mange andre strender på Mallorca. Siden denne stranden regnes som så spesiell, blir du aldri alene her. Men ta turen likevel, ned mellom sanddynene. Parkeringsplassen er avgiftsbelagt.

Utenfor kysten ligger øyene i Cabreraarkipelaget, som er naturreservater.

Kjøretips:
Til Cala Pi kjører du mot Llucmajor og tar av til Cap Blanc eller Vallgornera. Du kan også følge kystveien fra S'Arenal østover. Til Cabrera tar du båt fra Colónia de Sant Jordi, som ligger på Es Trencs østlige ende.

Nettside:
Ekskursjoner til Cabrera

Skroll ned for mer.

Vest for Palma

I sentrum av Palma er det dårlig med strender, men drar du noen kilometer langs kysten finner du både små og store.
I sentrum av Palma er det dårlig med strender, men drar du noen kilometer langs kysten finner du både små og store. Vis mer


Reiser du vestover fra sentrum, forbi havnen og lystbåtene, kommer du til det fornemme strøket Illetes. Ikke kjent for sin fantastiske strand, selv om de har en liten en. Men det er muligheter for bading i flere mikrobukter, gjerne i tilknytning til hoteller.

Lenger vest langs kysten ligger mer "skremmende" kjente steder som Magalluf og Palma Nova. Men fortsetter du forbi, kommer du til Adratx, som er kjent for sin fasjonable havn og dyre restauranter. Her vil du finne noen av de mest luksuriøse båtene som seiler Middelhavet. Den lille øya Sa Dragonera, er gjort om til naturreservat (1995), og er flott både for turer og bading.

Kjøretips:
Følg kystveien ut av Palma mot vest, i retning Cala Major og Illetes. Raskeste vei til Andratx går langs kysten, men du kan også kjøre inn i landet via Calviá. Til Sa Dragonera kjører du til Sant Elm fra Andratx, og tar båten som går hver time.

 • Den ville vestkysten

 • Fra bukt til bukt i øst

 • Bort fra massene i nord
 • Se bildene fra Mallorcas strender
 • Tilbake til innledningen

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer