Med Elling nær Palma

Palma er en nydelig liten storby, men strendene må du ut av sentrum for å finne.

Publisert
Sist oppdatert

Ingvar Ambjørnsens populære antihelt Elling har i vår reist til Mallorca i Per Kristian Ellefsens skikkelse. I filmen som nå spilles inn inntar Elling ferieøya med sin mor, og settingen er områder nær Palma. Her finner du det verste av traurig begyggelse fra 60- og 70-tallet, men også en strand som er funnet god nok til å motta blått flagg fra EU. Playa de Palma er et nesten fem kilometer langt strandstrekke, som fortsatt lokker om du ikke vil langt fra øyas hovedstad eller flyplassen, øst for Palma.

Kjøretips:Følg kystveien østover fra Palma, strandområdet ligger fem minutter fra flyplassen.

Lenger mot øst

Lenger mot øst ligger Cala Pi, en liten strand som er verdt et besøk om du er i området. Og ikke langt fra denne strandflekken finner du Es Trenc, stranden som de fleste vil si er et must for Mallorcas badegjester. Dette er en sandstrekning med nydelig hvit sand, som strekker seg 3,5 kilometer langs øyas sydkyst. Her har naturvernere fått gjennomslag for full utbyggingsstopp, og området er fritt for hotellkolosser som setter sitt preg på så mange andre strender på Mallorca. Siden denne stranden regnes som så spesiell, blir du aldri alene her. Men ta turen likevel, ned mellom sanddynene. Parkeringsplassen er avgiftsbelagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer