Med fokus på regnskogen

Fotograf Bo Mathisen har levd med indianerne i 18 dager. Se bilderesultatet på Rådhusplassen i Oslo i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha operert insektegg fra regnskogen ut av beinet, er fotograf Bo Mathisen klar til å vise frem bilder fra sitt besøk i regnskogen.

- Utstillingen vil omfatte omkring 25 store bilder fra mitt oppholdt blant wajápi-indianerne, forteller Mathisen til DinSide.

18 dager i regnskogen

Den 9. mars reiste Mathisen til Macapá, nord i Brasil. Derfra reiste han med bil en dag og med båt to dager for å komme til wajápi-indianernes land. Sammen med kjentmann og tolk Mario, ville fotografen følge indianernes liv i regnskogen med kamera.

Hva gjorde mest inntrykk?

- De lever et veldig annerledes liv enn det jeg vanligvis kjenner. Det var fascinerende å se måten de lever på, hvordan de er opptatt av å skaffe mat, hvordan de har hverandre, fellesskap og nærhet til hverandre.

Mathisen bodde sammen med indianerne i regnskogen i 18 dager. Innbyggernes leirer består av oppholdsrom under tak der alle sover og sitter i hengekøyer.

- Man må opp fra bakken. De innfødte sier de aldri sover helt når de er på reise og overnatter utenfor bostedene sine, de er spesielt på vakt for jaguarer og giftige slanger. Jeg så selv en del slanger, så jeg skjønner at det er grunn til å holde øynene oppe. Jeg hørte mange historier om folk som hadde blitt bitt, og møtte blant annet en 13 år gammel jente som hadde amputert armen ved skulderen etter slangebitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer