Med fokus på Vietnam

Hobbyfotograf og sivilingeniør Stian Mong har festet sin Vietnam-reise til filmrullen. Bli med til et av Asias mest spennende reisemål.

Flytende bar på båttur.
Flytende bar på båttur. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi reiste utenom turistsesongen, i januar. Da var det litt kaldt i nord, men for en nordmann er det OK. 20 grader er egentlig ikke så kaldt i norsk sammenheng, mener Stian Mong etter at tre ukers ferieopplevelser i Vietnam er fordøyd.

Mong er sivilingeniør men også hobbyfotograf, og vendte i vinter tilbake fra Vietnam med fem kilo papirbilder i bagasjen. Noen av de beste kan du se i dette fotoalbumet.

Skroll ned for mer.

Frister til retur

Vietnam var Mongs første landkjenning i Asia, og landet frister til gjenbesøk.

- Spesielt Mekongdeltaet og Nord-Vest frister. Der er det vakkert og du kommer tett innpå livet på landsbygda, forteller Mong og forteller videre at du i det nordvestlige Vietnam kan føle deg skikkelig off the beaten track. Her er veiene elendige og hotellene tomme utenfor sesongen.

- Vi handlet lokalt produserte klær for en slikk og ingenting. Jeg kjøpte for eksempel en håndlaget skjorte for 25 kroner.

Det går greit å reise rundt i landet. Mong har benyttet både tog, buss, båt og fly. Han anbefaler tog.

- Det er en fin måte å reise på. Vi leide seng i sovekupé på mellomklasse. Da deler du med fem andre. Togene er greie, omtrent som norske tog bare at de går saktere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer