Med heis til topps

Her kan du ta sykkelen til topps.

Publisert
Sist oppdatert

Med heis til topps kan du sette utfor utfordrende downhill-løyper eller sykle en roligere tur innover fjellet. Valget er ditt, men mange skidestinasjoner gjør dette mulig med sommeråpne skiheiser, melder Fjellinfo.no.

Fjellinfo kan melde om bra vær på flere av Norges fjelldestinasjoner. Sammen med mange arrangementer og et stort antall aktiviteter, er det duket for en knallstart på sommeren i fjellet.

Alpindestinasjonene satser i år ekstra mye på å gjøre sommersesongen i fjellet så attraktiv som mulig. Det er særlig vandring, tursykling og utforsykling som er i fokus. Hele 10 alpinanlegg har heiser som kan frakte deg og sykkelen din til toppen av alpinanlegget, enten det er for utfordrende utforsykling nedover spesialbygde løyper, eller for å nyte en rolig sykkeltur i høyden.

Dette er downhill-sykling

Fra Oppdal Bike park. Foto: Martin Dalen/kjører: Håkon Mæhle
Fra Oppdal Bike park. Foto: Martin Dalen/kjører: Håkon Mæhle

Vis mer


Utvidet tilbud

Hafjell Bike Park er Norges største terrengpark for sykling, og den første som åpnet for sykling med heis opp igjen. Sykkeltilbudet her er også utvidet med nye løyper, større sykkelpark i utleie, flere åpne kafeer, kiosk og ny sykkeltrasé nordover fra Mosetertoppen mot Liesetra.

Narvik har også åpnet for utforsykling med heis. Heisen holder nå åpen til kl. 01:00 om natten.

- Utforsykling i midnattssol er virkelig noe som er spektakulært og må oppleves, sier David Krüger i Narvikfjellet AS.

Til helgen åpner også Oppdal Bike Park, som er rangert som en av de bedre sykkelparkene i Norge. Da åpner også gondolen på Hovden, som bringer deg til utforløypa deres. Denne betegnes som spektakulær, utfordrende og kanskje Norges beste.

Fjellinfo

- Vårt mål med Fjellinfo.no er blant annet å vise frem litt av hva fjelldestinasjonene har å by på, og at man absolutt bør vurdere en aktivitetsopplevelse i fjellet i sommer.

- Skidestinasjonene blir til sommerdestinasjoner nå på våren. I tillegg til flott turterreng, kjører mange heisene for sykling, samt bilbaner, bob-baner med mer, sier Jens Løland, som er prosjektleder for Fjellinfo.no

Åpningsdatoene for utforsykling med heistilbud:

 • Hafjell Bike Park: Åpnet
 • Narvikfjellet: Åpnet
 • Oppdal Bike Park: 21. juni
 • Geilo Pinkpark: 21. juni
 • Hovden: 28. juni
 • Beito Bike Park: 1. juli
 • Skeikampen: 5. juli
 • Gålå: 7. juli

  Mer sport og aktiv ferie på DinSide:

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer