Med homofile som spesialitet

Du må utenlands for å finne reisebyråer som tilbyr homofile reiser til eget miljø.

Publisert
Sist oppdatert

- Det kan være fint å være med sin egne, sier Risten Ravna Heatta, leder av nettverk for lesbiske og homofile samer i Norge.

Heatta har selv reist på turer med bare kvinner.

- Jeg har vært i Spania på en reise med jenter. Men det er mange andre steder vi reiser til. Hellas, for eksempel, sier Heatta.

Ingen norske operatører

Kun ett norsk reisebyrå har hatt homofile som målgruppe, og at turene gjerne gikk til arrangementer av typen gaypride verden rundt, men byrået opplyser at gruppen er for sammensatt til at det er lønnsomt å drive denne typen virksomhet. Reisebyrået ønsker ikke navnet sitt offentligjort.

Det homofile livsstilsmagasinet Blikk arrangerte i fjor tur til GayPride i Manchester. I år blir det ingen Blikk-tur til årets GayPride som er lagt til Hamburg i perioden 4-14. juni.

- Jeg tror ikke homofiles reisemønstre skiller seg vesentlig fra andres, sier Tron Hirsti, art director i Blikk. - Flere og flere shopper heller billige reiser på Internett.

Men det er likevel slik at det er hyggelig å være med likesinnede:

- Det er klart det er morsomt å være med sine egne. Jeg velger av og til også å reise til steder hvor det er er et rikt homofilt miljø: London, Amsterdam, København og Berlin, sier Hirsti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer