Med homofile som spesialitet

Du må utenlands for å finne reisebyråer som tilbyr homofile reiser til eget miljø.

Publisert
Sist oppdatert
- Det er fint å være en del av et felleskap, sier Risten Ravna Heatta.

Foto: Lisbeth Wie Foto: Lisbeth Wie - ikke til gjenbruk
- Det er fint å være en del av et felleskap, sier Risten Ravna Heatta.

Foto: Lisbeth Wie Foto: Lisbeth Wie - ikke til gjenbruk Vis mer

Med homofile som spesialitet

 1. Gay everything


- Det kan være fint å være med sin egne, sier Risten Ravna Heatta, leder av nettverk for lesbiske og homofile samer i Norge.

Heatta har selv reist på turer med bare kvinner.

- Jeg har vært i Spania på en reise med jenter. Men det er mange andre steder vi reiser til. Hellas, for eksempel, sier Heatta.

Ingen norske operatører

Kun ett norsk reisebyrå har hatt homofile som målgruppe, og at turene gjerne gikk til arrangementer av typen gaypride verden rundt, men byrået opplyser at gruppen er for sammensatt til at det er lønnsomt å drive denne typen virksomhet. Reisebyrået ønsker ikke navnet sitt offentligjort.

Det homofile livsstilsmagasinet Blikk arrangerte i fjor tur til GayPride i Manchester. I år blir det ingen Blikk-tur til årets GayPride som er lagt til Hamburg i perioden 4-14. juni.

- Jeg tror ikke homofiles reisemønstre skiller seg vesentlig fra andres, sier Tron Hirsti, art director i Blikk. - Flere og flere shopper heller billige reiser på Internett.

Men det er likevel slik at det er hyggelig å være med likesinnede:

- Det er klart det er morsomt å være med sine egne. Jeg velger av og til også å reise til steder hvor det er er et rikt homofilt miljø: London, Amsterdam, København og Berlin, sier Hirsti.

Homofile steder

David fra Liverpool festet i Sitges for fjerde gang sommeren 2002.
David fra Liverpool festet i Sitges for fjerde gang sommeren 2002. Vis mer


Historikeren Nils Johan Ringdal har flere bokutgivelser bak seg, og har undervist blant annet i mannlig homoseksualitet gjennom historien ved Universitetet i Oslo. Han har vært flere ganger i den spanske småbyen Sitges, kjent som Corazon del los maricones, homsenes hjerte. Han sa til DinSide for en tid siden at mye av grunnen til at Sitges er blitt et tilholdssted var 70- og 80-tallets gettotenkning i det homofile miljøet.

- På denne tiden var det homofil frigjøring som gjaldt. Da ble det slik at man samlet seg på enkelte steder. Samtidig er føles det også trygt å være sammen. Jeg tror likevel at mange unge er på vei bort fra dette tankemønsteret, sier Ringdal til DinSide Reise.

Ringdal sier at han ikke kjenner grunnen til at nettopp Sitges er så populært.

- Ofte er det slik at noen gå går foran og reiser til et sted og dermed så følger de andre etter. Det finnes også mange andre steder som trekker til seg homofile som for eksempel San Francisco, Fire Island utenfor New York, Amsterdam, Mykonos og Bali. Av en eller annen merkelig grunn finner ofte homofile frem til øyer, kanskje fordi det er litt avsidesliggende og utilgjengelig. Kanskje Sitges en gang var litt utilgjengelig, forteller Ringdal.

Med homofile som spesialitet

Selv om ingen aktører på det norske reisemarkedet har homofile som målgruppe, så finnes det flere tusen reise- og overnattingstilbydere i verden forøvrig. International Gay and Lesbian Travel Association har 1.200 medlemmer innen segmentene reise- og turoperatører, overnattingsetablissementer, flyselskaper, cruiselinjer, bilutleiefirmaer, lokale turistkontorere og forlag.

 • Aktuelle reisetilbydere

  Les!

  Gid jeg var homo
  Sprekt homsehotell
  Tusen tonn testosteron og en dame
  På den skjeve sti
  Høy homofaktor=høy boligpris
  Feriespesialistene som fikser ferien


 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer