Med hull i toppen

Shanghai World Financial Center blir verdens høyeste bygning med 492 meter.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ryktene vil ha det til at utbyggerne kanskje vil søke å runde 500-meters merket også, men det er per i dag ikke bekreftet. Bygningen ligger i Shanghais Pudong-disktrikt, som er utpekt av Kinas myndigheter som asiatisk senter for finans og handel.

Mer under annonsen

Rekord for hotellrom

Helt i toppen kan du faktisk leie deg inn i hotellrom eller spise på restauranter. 300 rom i SWFCs øverste etasjer, skal gi de høyest beliggende hotellrommene i verden. I dag finnes de høyeste beliggende hotellrommene i nabobygget, Jin Mao Tower. Verdens høyeste hotell regnes imidlertid å være Burj Al Arab i Dubai, siden dette er en ren hotellbygning.

Hull i toppen

Foto: ikke bruk
Foto: ikke bruk Vis mer


Det mest markerte trekket med denne bygningen, blir det gigantiske hullet i toppen. Her vil du finne to utsynsbroer inne i hullet, som får en diameter på hele 50 meter. Det er stort nok til at et fly kan passere gjennom hullet. Formålet med hullet skal være å redusere vindmotstanden i toppen av tårnet, og samtidig gi lys og luft inne i bygningen.

  • Se store bilder her
  • Tilbake til innledningen

    Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer