Med kunst på reisen

Stadig flere selskaper i reiselivsnæringen knytter seg til kunstnere og deler villig vekk stipender. Her kan du se noe av kunsten som blir sponset av dine billettpenger.

Publisert
Sist oppdatert


Det har gått sport i å alliere seg med kunstnere i reiselivsbransjen. Fra de sagnomsuste lyddusjene på Gardermoen til bl.a. Karl Erik Karr og Franz Widerbergs kunst på Hurtigruten.

Også flyselskapene har kastet seg på kunstbølgen. Resultatet av KLM sin kunstpris, KLM Paul Huf Award, ble offentliggjort 1. mars og den nederlandske fotografen Anton Corbijn vil motta heder, ære og 20.000 euro i en høytidelig seremoni den 14. mars.

 • Mer om KLM Paul Huf Award og Anton Corbijn leser du her.
 • Royal Caribbean Internationals nyeste skip Jewel of the Seas vil være lastet med prisbelønt kunst på sin jomfrutur i mai. Fotografene Mette Tronvoll og Vegar Moen og performancekunstneren Kurt Johannessen vant Royal Caribbean Arts Grant 2004, og vil i tillegg til å motta 150.000 kroner hver, få stille ut på et av havets fineste gallerier.

  Totalprislappen på kunst om bord i selskapets nye skip ligger på rundt 30 millioner kroner.

 • Her kan du lese mer om Royal Caribbean Arts Grant 2004.

 • Og her ser du noen av vinnerbildene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer