Med luft under vingene

Rødsprengte computerøyne, nudler og sekken full av bøker. Snart er det studiestart for nordmenn i utlandet. Vi tester flyprisene til de fire mest populære stedene.

Publisert
Sist oppdatert

Får du frysninger på ryggen av å tenke på nok et semester på Blindern i 20 minus, vandrende langs kunnskapens korridorer, hutrende under et sjal, mens du finner veien til nok en sur og utrøstelig kaffe på Frederikke? Den dyre ølen i Stavanger, de trøtte trynene på NTNU i Trondheim eller den lange ventelista på Journalisthøgskolen i Volda?

Drømmer du kanskje heller om en studietid du kan kombinere med turkise bassenger i Ungarn, surfing på lange strender i Australia eller pubquiz og billig øl i England i fritiden? Du er langt i fra den eneste. I følge ANSA - Association of Norwegian Students Abroad - er det for tiden over 23.000 norske studenter som studerer i utlandet, enten hel- eller deltid.

- De aller mest populære stedene nordmenn studerer er Brisbane i Australia, Grand Forks i Nord-Dakota, Budapest, London, København og Edinburgh. Nordmenn vil studere i utlandet fordi de kan spesialisere seg i større grad, man kan få prøve seg på andre områder enn de man har hjemme, man får kunnskap om språk og andre kulturer og har et hav av muligheter, sier Marit Roalsø Sirevåg, nylig valgt president i ANSA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.