Med øye for hete dager

Årets solbriller er bra for øynene - de mikrosmå modellene med miniglass er definitivt ute av motebildet.

Publisert
Sist oppdatert

Solbrillene blir stadig større. I disse dager finner noen riktig gigantiske 70-talls flashbacks veien ut i gatene. Lyst til å se ut som mor gjorde i unge år? Eller ruger du på tåredryppende pilotdrømmer? Denne våren finner vi briller som kan gi oss de rette følelsene.

 • Se briller fra 149 til 2.500 kroner
 • Hva beskytter best?
 • Kantete briller er en av årets trender.
  Kantete briller er en av årets trender. Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Skroll ned for mer.


  For deg som ikke fabler om retrobriller er det mange andre måter å fremstå som både moteriktig og solskjermet i år. Vi har funnet briller med perledetaljer og krystaller, gradert speilglass og gradert farget glass, fargerike plastinnfatninger, tynne metallrammer og kombinasjoner av plast og metall. Eller hva med litt slangeskinn over ørene?

  Skjerming

  Skjermbrillene er fortsatt en hit, men de kommer med litt mer innfatninger, litt skarpere kanter og litt mindre innsektfølelse i år. Graderte glass og de typiske lyse kafébrillene finner vi fortsatt. Hett i år er graderte speileffekter på brillene. Fargemessig er glassene mer nøytrale jevnt over - færre modeller med riktig spreke glass i rødt, gult, rosa og blått. Mer av de mer øyevennlige brune, grå og grønne nyansene.

  En av disse koster 11 ganger mer enn den andre. Det er mulig å finne kule briller som ikke koster en formue.
  En av disse koster 11 ganger mer enn den andre. Det er mulig å finne kule briller som ikke koster en formue. Vis mer


  Både billige og dyre briller gir beskyttelse mot UV-stråler, men de aller billigste har gjerne dårligere glass og svakere innfatninger. Kjøper du fake-briller i utlandet, er det ikke sikkert de lar seg reparere i Norge om de går i stykker. Brillenes svakeste punkt er gjerne skruene og glassfestet i innfatningene, og ukurante modeller har ikke hjemlige optikere passende reservedeler til. Verdt å tenke på om du kjøper utenlandske godbiter som ikke føres i Norge, eller om du er usikker på om brillene virkelig stammer fra den produsenten som selgeren lover.

 • Hvordan beskytte øynene best mulig?
 • Merkejag

  Solbriller

  Hva er viktigst når du kjøper nye solbriller? (Avsluttet)
  Utseende(68%) 472
  Kvalitet(19%) 131
  Pris(8%) 58
  Merke(5%) 35
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Dyre merker som Gucci, Dior og Chanel leder fortsatt an trendfolket, og fås kjøpt hos de fleste velassorterte optikere, i bytte for et par tusenlapper eller så. Flere solbrilleforretninger velger også å ta inn merker og modeller som ikke finnes over alt. Noen kjeder har enerett på visse merker og modellserier, og andre er noen av få importører av mindre kjente designere. Muligheten til å finne de unike brillene - i alle fall nesten unike - er derfor til stede.

 • Se bildekavalkaden over noen av årets kuleste solbriller.

 • Her kan du også se fjorårets solbrillemoter
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer