Med småtasser i fjellet

Barn på tur har andre krav en voksne.

Publisert
Sist oppdatert
Familieturer må planlegges med hensyn på barna. Her en familie på vei opp til Preikestolen. Foto: Svein Erik Nomeland Foto: Svein Erik Nomeland
Familieturer må planlegges med hensyn på barna. Her en familie på vei opp til Preikestolen. Foto: Svein Erik Nomeland Foto: Svein Erik Nomeland Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Skal du ha med barn på fjelltur bør du ikke legge opp samme slagplan som om du skal vandre alene.

Per Roger Lauritzen anbefaler at familier bruker fantasien og er nøkterne. Unger er gjerne mer opptatt av hvor lang tid det er til de er fremme, enn hvor bratt det er. Likevel er det vanlig å anbefale ruter der stigningen ikke er spesielt stor. Et tips kan også være å ta utgangspunkt i en hytte og ta dagsturer derfra. Bor du lenger enn tre dager på samme betjente hytte, er det mulig å reservere plass. Vil dere gå fra hytte til hytte, bør det ikke være for langt mellom bostedene. 3-4 timers marsj er passende. Hardangervidda Øst, Gausdal Vestfjell og deler av Rondane kan passe.

- Pass også på å ta tiden til hjelp underveis. Barn ser gjerne annerledes på ting enn voksne. Ta dere tid til å studere detaljer i landskapet, og la barna styre litt av ferden, sier Lauritzen.

Tilbake til innledningen.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer